- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (17.05.2016, 06:44)
Sportul previne apariţia bolilor de memorie
O cercetare din anul 2010 realizată de către Dr. Radak şi colegii săi vorbeşte despre importanţa sportului în prevenţia bolilor de memorie şi confirmă utilitatea acestuia în combinaţie cu un stil de viaţă sănătos, notează CSID.
Urmărește
1263 afișări
Sportul previne apariţia bolilor de memorie (Imagine: Shutterstock)
Printre problemele de sănătate ale persoanelor în vârstă, se numără cel mai adesea bolile de memorie şi cardiovasculare. Pentru a preveni riscul de apariţie al acestor boli, este indicată practicarea unui sport, deoarece cercetările demonstrează din ce în ce mai mult beneficiile mişcării regulate asupra sănătăţii.
Pe lângă remodelarea corpului, practicarea exerciţiilor fizice aduce un beneficiu extraordinar din punct de vedere al îmbunătăţirii sănătăţii psihice. Există o varietate de persoane care suferă de boli ereditare ale memoriei, cee se află în stadiul latent. Ceea ce recomandă specialiştii pentru a evita apariţia acestor boli sau pur şi simplu pentru a le preveni este mişcarea fizică.
Mai mult, clinicile de reabilitare din Asia încep să folosească mişcarea fizică drept metodă de tratament pentru bolnavii de Alzheimer, constatând o serie de îmbunătăţiri remarcabile la nivelul memoriei acestora, scrie CSID.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Exportul de arme ruseşti s-a prăbuşit cu 92% în anul 2024, a scăzut de 14 ori faţă de 2021, la sub 1 miliard de euro. Paradoxal, România a ajuns Rusia la exportul de arme
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
Nu este necesară practicarea unui anumit sport şi nici nu este necesară nici dedicarea unei perioade îndelungate de timp mişcării practicate. Aceasta poate varia de la o simplă plimbare zilnică de 15-20 de minute, la ore de dans sau alergare uşoară în parc.
Ceea ce au confirmat studiile este faptul că pentru rezultate vizibile, se recomandă cel puţin 150 de minute de sport pe săptămână, adică 30 de minute pe zi, timp de 5 zile. Cu toate acestea, cercetătorii avertizează asupra faptului că persoanele al căror stil de viaţă tinde spre sedentarism au nevoie de un timp mai ridicat faţă de persoanele active, pentru a practica sport.
Câteva exemple de activităţi fizice recomandate de către specialişti pentru persoanele în vârstă sau cu un grad de sedentarism ridicat:
Grădinăritul – activitate plăcută, de care se pot bucura persoanele de orice vârstă şi un bun prilej de socializare şi ieşit în natură;
Plimbările;
Înotul;
Conform CSID, sportul poate fi practicat chiar şi de către pacienţii care suferă de boli ale memoriei, precum demenţa. Astfel, se recomandă activităţi precum mutatul din pat, pe fotoliu sau pe scaun, menţinerea echilibrului în picioare, aşezatul cu spatele pe o suprafaţă cât mai plată cu scopul de a diminua golul dintre spate şi suprafaţa respectivă, timp de 20-30 de minute sau mişcări uşoare, din picioare, pentru îmbunătăţirea echilibrului şi întărirea muşchilor.
Drept bonus, sportul este un foarte bun ajutător şi în cazul tulburărilor comportamentale, având capacitatea de a relaxa şi ameliora stările de anxietate sau depresie din organism.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. Dispozitivele erotice smart sunt vulnerabile la atacuri cibernetice
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe