- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (17.05.2016, 06:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sportul previne apariţia bolilor de memorie
O cercetare din anul 2010 realizată de către Dr. Radak şi colegii săi vorbeşte despre importanţa sportului în prevenţia bolilor de memorie şi confirmă utilitatea acestuia în combinaţie cu un stil de viaţă sănătos, notează CSID.
Urmărește
1263 afișări
Sportul previne apariţia bolilor de memorie (Imagine: Shutterstock)
Printre problemele de sănătate ale persoanelor în vârstă, se numără cel mai adesea bolile de memorie şi cardiovasculare. Pentru a preveni riscul de apariţie al acestor boli, este indicată practicarea unui sport, deoarece cercetările demonstrează din ce în ce mai mult beneficiile mişcării regulate asupra sănătăţii.
Pe lângă remodelarea corpului, practicarea exerciţiilor fizice aduce un beneficiu extraordinar din punct de vedere al îmbunătăţirii sănătăţii psihice. Există o varietate de persoane care suferă de boli ereditare ale memoriei, cee se află în stadiul latent. Ceea ce recomandă specialiştii pentru a evita apariţia acestor boli sau pur şi simplu pentru a le preveni este mişcarea fizică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
-
Ciolacu: De ce să-mi dau demisia? N-am ce lămuri. Vorbim de o călătorie a mea în zona privată
-
Ciucă, la revenirea din Austria: Moment decisiv pe 22 noiembrie la Budapesta, în privinţa Schengen
-
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidenţială în favoarea Elenei Lasconi
Mai mult, clinicile de reabilitare din Asia încep să folosească mişcarea fizică drept metodă de tratament pentru bolnavii de Alzheimer, constatând o serie de îmbunătăţiri remarcabile la nivelul memoriei acestora, scrie CSID.
Nu este necesară practicarea unui anumit sport şi nici nu este necesară nici dedicarea unei perioade îndelungate de timp mişcării practicate. Aceasta poate varia de la o simplă plimbare zilnică de 15-20 de minute, la ore de dans sau alergare uşoară în parc.
Ceea ce au confirmat studiile este faptul că pentru rezultate vizibile, se recomandă cel puţin 150 de minute de sport pe săptămână, adică 30 de minute pe zi, timp de 5 zile. Cu toate acestea, cercetătorii avertizează asupra faptului că persoanele al căror stil de viaţă tinde spre sedentarism au nevoie de un timp mai ridicat faţă de persoanele active, pentru a practica sport.
Câteva exemple de activităţi fizice recomandate de către specialişti pentru persoanele în vârstă sau cu un grad de sedentarism ridicat:
Grădinăritul – activitate plăcută, de care se pot bucura persoanele de orice vârstă şi un bun prilej de socializare şi ieşit în natură;
Plimbările;
Înotul;
Conform CSID, sportul poate fi practicat chiar şi de către pacienţii care suferă de boli ale memoriei, precum demenţa. Astfel, se recomandă activităţi precum mutatul din pat, pe fotoliu sau pe scaun, menţinerea echilibrului în picioare, aşezatul cu spatele pe o suprafaţă cât mai plată cu scopul de a diminua golul dintre spate şi suprafaţa respectivă, timp de 20-30 de minute sau mişcări uşoare, din picioare, pentru îmbunătăţirea echilibrului şi întărirea muşchilor.
Drept bonus, sportul este un foarte bun ajutător şi în cazul tulburărilor comportamentale, având capacitatea de a relaxa şi ameliora stările de anxietate sau depresie din organism.
Citește pe alephnews.ro: Războiul dronelor: Cum tehnologia transformă conflictul ruso-ucrainean
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii susţin o ipoteză şocantă: “A vorbit și cu băieții, i-a pregătit”
CANCAN.RO
Dintr-o firmă de apartament, „nepotul” lui Nicolae Ciucă a împușcat contracte-mamut la Ministerul Apărării! Imagini în premieră cu descurcărețul rezervist și garajul lui de lux
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe