- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (01.09.2009, 14:55)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Staţia Spaţială Internaţională - secretul pentru reuşita zborurilor către Marte
Misiunile spaţiale cu echipaj uman către Marte vor necesita o serie de cercetări medicale suplimentare la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), care se vor desfăşura până cel puţin în 2020, potrivit NASA, care doreşte prelungirea termenului de valabilitate al ISS, informează Reuters.
Urmărește
74 afișări
Staţia Spaţială Internaţională - secretul pentru reuşita zborurilor către Marte
Prelungirea termenului de valabilitate al ISS - un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, la care participă 16 state, aproape finalizat la peste un deceniu de la debutul lucrărilor de asamblare pe orbită - a reprezentat o ipoteză surprinzătoare pentru comisia prezidenţială de anchetă care analizează programul spaţial american.
Raportul comisiei de anchetă va fi prezentat Casei Albe în cursul acestei săptămâni, dar conţinutul lui va fi făcut public, cel mai devreme, la mijlocul lunii septembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Aceeaşi comisie de anchetă a declarat că bugetul anual al NASA, în valoare de 18 miliarde de dolari, din care jumătate este alocat proiectelor spaţiale cu echipaj uman, este cu trei miliarde de dolari mai mic decât bugetul anual al programului Constellation, de explorare a Lunii şi a spaţiului, care ar urma să debuteze după ce agenţia americană va retrage din circulaţie actuala flotă de navete şi va renunţa la ISS.
"NASA are nevoie de ISS", a declarat Julie Robinson, unul dintre coordonatorii ştiinţifici ai acestui proiect. "O şedere de şase luni la bordul staţiei va fi echivalentă cu o călătorie de şase luni, în condiţii de microgravitaţie, către Marte, în viitor", a spus aceasta.
Cercetătorii încearcă să găsească soluţii pentru a contracara efectele negative ale expunerii la radiaţia cosmică, precum scăderea densităţii osoase, şi celelalte efecte ale petrecerii îndelungate a timpului în spaţiu. Ei consideră că ISS trebuie să rămână funcţională cel puţin până în 2020, pentru ca să se asigure că "următorul pas dincolo de orbita joasă terestră va fi un unul sigur pentru umanitate".
NASA intenţionează să cheltuiască aproximativ 2,5 miliarde de dolari în fiecare an pentru misiunile ei la bordul ISS, până în 2015.
Dezmembrarea ISS la doar cinci ani după finalizarea asamblării ei i-ar supăra pe partenerii Statelor Unite - Rusia, Europa, Japonia şi Canada - care au investit masiv în acest proiect spaţial şi care urmăresc în prezent să obţină anumite rezultate, au explicat membrii Human Space Flight Committee, în timpul audierilor publice.
Între timp, duminică, naveta Discovery, având la bord şapte astronauţi, s-a conectat la bordul ISS, de care va rămâne fixată timp de nouă zile. Discovery a adus la bordul ISS mai multe tone de materiale, hrană şi piese pentru Staţia Spaţială. Printre altele, Discovery a transportat un congelator pentru conservarea rezultatelor cercetărilor efectuate la bordul ISS, dar şi o bandă de alergare. Având, din mai, şase astronauţi la bord, în loc de trei, a devenit dificilă programarea unei şedinţe de exerciţii fizice pe singura bandă de alergare care există pe ISS. Banda de alergare a fost botezată Stephen Colbert, după numele unui cronicar şi actor de comedie popular în SUA, în urma unui sondaj realizat de NASA.
Naveta Discovery este aşteptată să aterizeze la Centrul spaţial Kennedy din Florida pe 10 septembrie.
După misiunea Discovery, NASA va mai avea la dispoziţie doar şase zboruri înainte de retragerea din circulaţie a flotei sale spaţiale, eveniment prevăzut pentru septembrie 2010, care marchează sfârşitul acestui program spaţial şi, totodată, data la care asamblarea ISS va fi finalizată.
În octombrie 2010 vor expira contractele celor circa 1.200 de angajaţi care lucrează pentru misiunile celor trei navete spaţiale americane.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe