- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (09.11.2009, 18:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statinele folosite la reglarea colesterolului provoacă depresie şi disfuncţii sexuale
Tratamentul cu statine, medicamente care sunt utilizate pentru reglarea nivelului de colesterol din sânge, provoacă apariţia a numeroase efecte secundare neplăcute, precum depresie, pierderi de memorie şi disfuncţii sexuale, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
5030 afișări
Statinele folosite la reglarea colesterolului provoacă depresie şi disfuncţii sexuale (Imagine: Mediafax Foto)
Peste şase milioane de pacienţi din Marea Britanie, cărora medicii lor le-au prescris tratamentul cu statine, vor fi anunţaţi în curând despre cele cinci efecte secundare principale indezirabile provocate de această clasă de medicamente.
Cele cinci efecte secundare neplăcute sunt: tulburări ale somnului, pierderi de memorie, disfuncţii sexuale, depresie şi o boală rară de plămâni care poate deveni mortală dacă nu este tratată la timp.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Mulţi medici britanici au criticat amânările succesive ale organismului guvernamental din Marea Britanie pentru controlul medicamentelor (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency / MHRA) în luarea unei decizii în legătură cu acest tratament.
MHRA a semnalat încă din februarie 2008 necesitatea unei actualizări a avertismentelor referitoare la efectele secundare produse de această grupă de medicamente, însă o serie de divergenţe de opinii ale specialiştilor, pe chestiuni semantice, a provocat amânarea tipăririi acestor informaţii.
Ike Ideanacho, editorul-şef al Drug and Therapeutics Bulletin, care a comandat acest studiu, susţine că cei mai mulţi dintre pacienţi şi medicii lor nu sunt la curent cu noile probleme identificate.
Cu toate acestea, el nu le recomandă pacienţilor să renunţe la statine, o clasă de medicamente despre care experţii British Heart Foundation consideră că salvează peste 10.000 de vieţi în fiecare an.
"Statinele au o valoare de netăgăduit în prevenirea maladiilor cardiovasculare şi sunt folosite de un număr tot mai mare de persoane. Cu toate acestea, noile date despre efectele lor secundare nedorite trebuie să fie incluse în informaţiile tipărite despre aceste produse", a explicat Ike Ideanacho.
Un studiu efectuat de MHRA în februarie 2008 a ajuns la concluzia că există dovezi suficiente, obţinute în urma unor teste clinice şi a studierii plângerilor unor pacienţi, pentru a considera că noile probleme medicale identificate prezintă "un efect de clasă". Acest lucru înseamnă că toate statinele ar putea să producă aceste efecte secundare neplăcute.
Studiul a stabilit că 12% dintre pacienţi au suferit din cauza unor tulburări ale somnului, 11% au suferit de depresie şi 3%, de pierderi de memorie. Un alt studiu a relevat faptul că 12% dintre pacienţii monitorizaţi au suferit din cauza disfuncţiilor erectile.
Foarte rar, statinele pot să conducă la declanşarea pneumopatiilor interstiţiale, care pot să provoace stopuri respiratorii dacă nu sunt tratate la timp.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe