- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (20.02.2009, 16:02)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Stilul de viaţă nesănătos dublează riscul de producere a accidentelor cerebrale
Fumatul, consumul excesiv de alcool, sedentarismul şi o dietă săracă în legume şi fructe dublează riscul de producere a accidentelor cerebrale, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal, informează bbc.co.uk.
Urmărește
182 afișări
Stilul de viaţă nesănătos dublează riscul de producere a accidentelor cerebrale
Un număr foarte mic din cei 20.000 de adulţi care au participat la acest studiu aveau un stil de viaţă suficient de sănătos pentru a se proteja împotriva riscului de accident cerebral, au menţionat cercetătorii britanici.
Studiile anterioare au reliefat deja că anumite elemente ale stilului de viaţă, precum dependenţa de tutun şi dieta, sunt asociate cu riscul de producere a infarctelor şi atacurilor cerebrale, dar impactul avut de combinaţia tuturor factorilor de risc asupra persoanelor aparent sănătoase a fost mai puţin clar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
În acest studiu, realizat de University of East Anglia, cercetătorii au acordat câte un punct fiecărui element de "comportament sănătos" raportat de participanţii la studiu, cu vârste cuprinse între 40 şi 79 de ani.
Un punct a fost acordat persoanelor nefumătoare, un punct celor care consumă maxim 14 unităţi de alcool pe săptămână, un punct celor care consumă cinci porţii de fructe şi legume pe zi şi un punct celor care duc o viaţă activă din punct de vedere fizic.
Scorul maxim de patru puncte a fost obţinut de un procent semnificativ mai mare de femei decât de bărbaţi.
Studiul a relevat faptul că persoanele care au obţinut zero puncte sunt de 2,3 ori mai expuse riscului de a suferi un atac cerebral în următorii 11 ani, faţă de persoanele care au realizat punctajul maxim.
Dintre participanţii la studiu, 259 nu au obţinut niciun punct, 15 dintre aceştia suferind cel puţin un atac cerebral - o rată de 5,8%.
Scorul cu cea mai mare frecvenţă a fost cel de trei puncte, realizat de 7.822 de voluntari, din care un număr de 186 (2,4%) au suferit atacuri cerebrale.
Aproximativ 5.000 de pacienţi au obţinut scorul maxim, de patru puncte, care a fost asociat cu un risc de producere a atacurilor cerebrale de doar 1,7%.
Cercetătorii consideră că aceste rezultate oferă argumente solide în sprijinul teoriei conform căreia micile diferenţe înregistrate în stilul de viaţă al unei persoane influenţează în mod direct riscurile de producere a atacurilor cerebrale.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe