- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (12.08.2010, 20:42)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Strămoşii noştri foloseau unelte de piatră încă de acum 3,4 milioane de ani
Strămoşii noştri foloseau unelte de piatră pentru a tranşa carnea cu un milion de ani mai devreme decât s-a crezut anterior. Cercetătorii consideră că această descoperire va rescrie istoria omenirii.
Urmărește
866 afișări
Strămoşii noştri foloseau unelte de piatră încă de acum 3,4 milioane de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Antropologii au fost uimiţi să descopere urme de cuţite de piatră pe oase de animale vânate acum 3,4 milioane de ani, potrivit Daily Mail. Cuţitele de piatră au fost folosite pentru a tranşa carnea şi pentru a sparge oasele pentru a li se extrage măduva.
Utilizarea pentru prima oară a uneltelor este considerată de către antropologi un moment crucial în evoluţia omenirii.
Dr. Zeresenay Alemseged, de la Academia de Ştiinţe din California, care a găsit oasele în Africa, susţine că descoperirea schimbă dramatic felul în care era cunoscută până acum evoluţia comportamentului strămoşilor noştri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
"Uneltele au modificat în fundamental modul în care strămoşii noştri au interacţionat cu natura, permiţându-le să mănânce noi tipuri de alimente şi să exploateze teritorii noi" a declarat Zeresenay Alemseged. "De asemenea, folosirea instrumentelor a fost un pas critic în evoluţia noastră, care a permis, în cele din urmă, dezvoltarea spre tehnologiile avansate din zilele noastre", a adăugat cercetătorul.
Până în prezent, cea mai veche unealtă cunoscută avea o vechime de circa 2,4 milioane de ani.
Oasele fosilizate cu urme de cuţite de piatră pe ele au fost descoperite în regiunea Afar din Etiopia. Se pare că uneltele erau folosite de către hominidul numit Australopithecus afarensis.
Cea mai cunoscută fosilă de Australopithecus este "Lucy", descoperită în Etiopia, Valea Awas, în 1974. În anul 2000, tot în zona în care a fost descoperită Lucy, a fost găsită încă o fosilă, veche de 3,3 milioane de ani. Denumită Selam, fosila are cel mai complet schelet găsit vreodată.
Această descoperire este prima dovadă că Lucy şi rudele sale foloseau unelte.
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian