- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (12.08.2010, 20:42)
Strămoşii noştri foloseau unelte de piatră încă de acum 3,4 milioane de ani
Strămoşii noştri foloseau unelte de piatră pentru a tranşa carnea cu un milion de ani mai devreme decât s-a crezut anterior. Cercetătorii consideră că această descoperire va rescrie istoria omenirii.
Urmărește
866 afișări
Strămoşii noştri foloseau unelte de piatră încă de acum 3,4 milioane de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Antropologii au fost uimiţi să descopere urme de cuţite de piatră pe oase de animale vânate acum 3,4 milioane de ani, potrivit Daily Mail. Cuţitele de piatră au fost folosite pentru a tranşa carnea şi pentru a sparge oasele pentru a li se extrage măduva.
Utilizarea pentru prima oară a uneltelor este considerată de către antropologi un moment crucial în evoluţia omenirii.
Dr. Zeresenay Alemseged, de la Academia de Ştiinţe din California, care a găsit oasele în Africa, susţine că descoperirea schimbă dramatic felul în care era cunoscută până acum evoluţia comportamentului strămoşilor noştri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
"Uneltele au modificat în fundamental modul în care strămoşii noştri au interacţionat cu natura, permiţându-le să mănânce noi tipuri de alimente şi să exploateze teritorii noi" a declarat Zeresenay Alemseged. "De asemenea, folosirea instrumentelor a fost un pas critic în evoluţia noastră, care a permis, în cele din urmă, dezvoltarea spre tehnologiile avansate din zilele noastre", a adăugat cercetătorul.
Până în prezent, cea mai veche unealtă cunoscută avea o vechime de circa 2,4 milioane de ani.
Oasele fosilizate cu urme de cuţite de piatră pe ele au fost descoperite în regiunea Afar din Etiopia. Se pare că uneltele erau folosite de către hominidul numit Australopithecus afarensis.
Cea mai cunoscută fosilă de Australopithecus este "Lucy", descoperită în Etiopia, Valea Awas, în 1974. În anul 2000, tot în zona în care a fost descoperită Lucy, a fost găsită încă o fosilă, veche de 3,3 milioane de ani. Denumită Selam, fosila are cel mai complet schelet găsit vreodată.
Această descoperire este prima dovadă că Lucy şi rudele sale foloseau unelte.
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe