- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SAN FRANCISCO, (28.04.2010, 17:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Stresul informatic, sindromul utilizatorilor de internet
Penele de curent, lentoarea în pornire a computerului şi exasperarea provocată de intervenţiile informaticienilor conduc la creşterea numărului de cazuri de persoane suferind de sindrom al stresului informatic, potrivit unui studiu al Chief Marketing Officer Council (CMOC).
Urmărește
65 afișări
Stresul informatic, sindromul utilizatorilor de internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Actualii consumatori de conţinuturi digitale sunt din ce în ce mai enervaţi de problemele tehnologice din viaţa lor de zi cu zi", se arată în studiul CMOC, organizaţie care reuneşte 4.500 de directori de marketing din 70 de ţări.
Studiul, care a fost efectuat pe un eşantion de 1.000 de persoane din America de Nord, identifică printre cauzele sindromului stresului informatic "computerele şi dispozitivele complicate şi frustrante, penele de curent, viruşii şi aşteptările lungi pentru rezolvarea acestor probleme".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Circa 94% dintre persoanele care au participat la acest studiu au declarat că trebuie să folosească laptopurile şi computerele în viaţa lor personală. Două treimi dintre utilizatorii de internet au fost nevoiţi să apeleze la serviciile tehnicienilor sau au suferit de sindromul stresului informatic, anul trecut.
"Computerele au devenit atât de importante încât s-au transformat în probleme cu două tăişuri", a declarat Murray Feingold, unul dintre medicii care au lucrat la acest studiu, care consideră că a identificat acest nou sindrom.
"Când funcţionează bine, computerele sunt formidabile. Dar când ceva nu merge bine, intrăm imediat în panică şi asta numesc eu sindromul stresului informatic", a mai spus Feingold.
Potrivit lui Liz Miller, purtător de cuvânt al CMOC, studiul cere găsirea unei metode prin care computerele şi alte dispozitive să devină mai puţin frustrante pentru utilizatorii lor.
"Credem că este momentul ca marile companii din domeniul tehnologic să se gândească la ceea ce provoacă stres şi neplăceri consumatorilor", a mai spus Miller.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe