- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (09.04.2023, 11:23)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Structuri asemănătoare embrionilor din celule de maimuţă. Rezultatele cercetării
- Oamenii de ştiinţă au creat în laborator structuri asemănătoare embrionilor folosind celule de maimuţă.
- Când au fost implantate, aceste structuri au indus semne de sarcină la femelele de macac.
Urmărește
558 afișări
Structuri asemănătoare embrionilor din celule de maimuţă. Rezultatele cercetării
La microscop, aceste structuri arătau identic cu embrionii timpurii reali sau blastocistele, ghemul de celule care, de obicei, ajunge să formeze placenta şi copilul.
Atunci când au fost transferate în uterul femelelor de macac, aceste structuri au indus eliberarea unui hormon asociat cu sarcina.
Cu toate acestea, cercetătorii au declarat că acestea nu au continuat să formeze fetuşi şi au dispărut după aproximativ o săptămână, potrivit Independent.
Dar ei au adăugat că descoperirile, publicate în revista Cell Stem Cell, arată cum pot fi folosite modelele animale pentru a înţelege mai bine cum se dezvoltă embrionii umani şi de ce apar avorturile spontane.
Autorul studiului, Zhen Liu, de la Academia Chineză de Ştiinţe (CAS) din Shanghai, a declarat: „Deoarece maimuţele sunt înrudite îndeaproape cu oamenii din punct de vedere evolutiv, sperăm că studiul acestor modele va aprofunda înţelegerea noastră privind dezvoltarea embrionară umană, inclusiv aruncând lumină asupra unora dintre cauzele avorturilor spontane timpurii”.
În cadrul studiului, opt femele de macac au primit structurile asemănătoare embrionilor, dar numai trei au fost implantate cu succes.
Această implantare a dus la eliberarea hormonului progesteron şi a gonadotropinei corionice (HCG) care, la om, poate fi detectată cu ajutorul unui test de sarcină.
Odată ajunse în uter, structurile asemănătoare embrionilor au dus, de asemenea, la formarea sacilor de gestaţie timpurie, care se dezvoltă la începutul sarcinii pentru a cuprinde un embrion şi lichidul amniotic.
Dar semnele de sarcină au dispărut în decurs de o săptămână, ceea ce sugerează că aceste structuri nu au un potenţial de dezvoltare complet, au declarat cercetătorii.
Cu toate acestea, echipa a declarat că studiul dezvoltării embrionului uman şi al formării timpurii a organelor rămâne în mare parte neexplorat din cauza problemelor etice legate de utilizarea embrionilor pentru cercetare, iar munca lor ar putea ajuta la rezolvarea acestui aspect.
Aceasta survine în contextul în care Autoritatea pentru fertilizare umană şi embriologie (HFEA), autoritatea independentă de reglementare din Marea Britanie pentru tratamentul fertilităţii şi cercetarea care utilizează embrioni umani, revizuieşte codul juridic de practică privind cercetarea pe embrioni.
În prezent, cercetarea pe embrioni umani poate fi efectuată numai în baza unei licenţe în Regatul Unit şi are un termen limită de 14 zile.
Comentând studiul, Roger Sturmey, profesor de medicină reproductivă la Facultatea de Medicină Hull York din cadrul Universităţii din Hull, a declarat că lucrarea "va oferi noi instrumente importante pentru înţelegerea celor mai timpurii stadii de dezvoltare a embrionilor, dar va evidenţia şi necesitatea de a oferi îndrumări în acest domeniu, lucru la care oamenii de ştiinţă din Marea Britanie lucrează în mod activ".
Profesorul Robin Lovell-Badge, liderul grupului de la Institutul Francis Crick din Londra, a declarat că rezultatele "vor oferi autorităţilor de reglementare un anumit spaţiu de manevră pentru a dezvolta reguli adecvate pentru cultivarea unor astfel de modele umane, în special dacă acestea pot fi luate dincolo de echivalentul stadiilor de gastrulare (aproximativ între 14 şi 21 de zile după fertilizare)".
Dr. Darius Widera, profesor asociat de biologie a celulelor stem şi de medicină regenerativă la Universitatea din Reading, a declarat că "implicaţiile etice ale cercetării pe celule stem embrionare la maimuţe sunt complexe".
El a adăugat: „Primatele sunt animale inteligente, sociale, cu o viaţă cognitivă şi emoţională complexă. Prin urmare, este important să se analizeze cu atenţie atât beneficiile potenţiale, cât şi impactul etic al cercetării cu celule stem embrionare la primate".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36