- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (31.07.2024, 11:03)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studii: beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc
Beneficiul medicamentului Leqembi de la Eisai şi Biogen la pacienţii cu Alzheimer în stadiu incipient pare să crească odată cu continuarea utilizării, fără noi probleme de siguranţă, conform datelor pe trei ani prezentate marţi la o întâlnire.
Urmărește
2849 afișări
Imagine cu caracter ilustrativ
În studiul clinic pivotal al companiilor, Leqembi a redus declinul cognitiv cu 27% după 18 luni - date care au susţinut aprobarea medicamentului anul trecut, scrie Reuters.
Noul studiu a analizat modul în care medicamentul a funcţionat la aproximativ 95% dintre pacienţii din studiu care au continuat tratamentul. După trei ani, Leqembi a încetinit declinul cognitiv cu 31% comparativ cu ceea ce ar fi de aşteptat la pacienţii similari care nu au primit tratament.
Nu au existat noi constatări privind siguranţa pe parcursul perioadei de trei ani. Umflarea creierului şi sângerările asociate medicamentelor care acţionează prin eliminarea plăcii amiloide din creier au apărut în mare parte în primele şase luni de tratament, a declarat dr. Christopher van Dyck, director al Unităţii de cercetare a bolii Alzheimer de la Yale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Secțiile de votare s-au deschis în toată țara. Până la ora 10:00, prezența la vot este de 7,20%. 1,2 milioane de români au votat
-
Referendum local în Capitală. Prezenţa la vot în rândul bucureştenilor
-
Ion Cristoiu: A doua viaţă a lui Agamiţă Dandanache
-
Războiul din Ucraina, ziua 1005. Rachetele nord-coreene utilizate de Rusia conţin componente fabricate în SUA şi Europa – CNN / Mediazona confirmă identităţile a aproape 80.000 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina
O analiză separată a datelor dintr-un studiu midstage a analizat pacienţii care au avut o întrerupere a tratamentului de la 9 la 59 de luni după 18 luni de tratament iniţial. În acest studiu, a existat încă o diferenţă, dar odată ce tratamentul a fost întrerupt, rata declinului cognitiv a revenit la ceea ce s-a observat la pacienţii cu placebo.
Întreruperea tratamentului a arătat, de asemenea, creşteri ale biomarkerilor bolii Alzheimer, cum ar fi revenirea plăcilor amiloide.
Constatările au făcut parte din mai multe prezentări la Conferinţa internaţională a Asociaţiei Alzheimer din Philadelphia, menite să demonstreze că medicamentul Eisai continuă să aducă beneficii pacienţilor care rămân pe Leqembi după ce amiloidul a fost eliminat.
Medicamentul Eisai vizează protofibrilele - blocuri de construcţie toxice care formează în cele din urmă aglomerări în creier cunoscute sub numele de plăci amiloide, o caracteristică a bolii Alzheimer. Leqembi înlătură plăcile amiloide şi continuă să vizeze protofibrilele, care pot leza celulele creierului.
„Nu există nicio îndoială că beneficiile pe termen lung sunt mai bune decât cele pe termen scurt”, a declarat pentru Reuters dr. Lynn Kramer, directorul clinic al Eisai.
Studiile subliniază diferenţele dintre tratamentul Eisai şi Biogen şi medicamentul pentru Alzheimer Kisunla al Eli Lilly, care a fost aprobat la 2 iulie. Medicamentul Lilly vizează exclusiv plăcile amiloide. Odată ce placa din creier a dispărut, pacienţii pot întrerupe tratamentul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Alegeri Prezidențiale 2024 | Surpriza cifrelor de la ora 10:00. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din 2019
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe