- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- CHICAGO, (07.01.2014, 13:55)
- Dorina Călin
STUDIU: Accesele de furie pot fi controlate cu ajutorul aspirinei
Aspirina poate reprezenta un remediu pentru calmarea stărilor de furie, care pot fi provocate de unele inflamaţii din organism, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii americani.
Urmărește
1144 afișări
STUDIU: Accesele de furie pot fi controlate cu ajutorul aspirinei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Furia este o emoţie comună pe care oamenii o simt, adesea, din cauza unor motive diverse, printre care se numără şi frustrările din viaţa de zi cu zi, informează dailymail.co.uk.
Cercetări recente sugerează că accesele de furie şi chiar "mofturile" copiilor sunt, de fapt, probleme medicale care pot fi tratate cu ajutorul medicamentelor, în unele cazuri, chiar cu banala aspirină.
În cazul persoanelor furioase, un răspuns inflamator resimţit în organism reprezintă cauza activării stărilor agresive, aşadar există o cauză psihologică pentru care acestea îşi pierd calmul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Inflamaţia este un răspuns normal la răni şi infecţii, influenţând producţia de citokine, substanţe care alertează sistemul imunitar.
Dar, în cazul unor oameni, răspunsul inflamator nu dispare în momentul în care pericolul trece. Mai mult decât atât, devine cronic, iar citokina continuă să circule prin sânge.
Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii sugerează că inflamaţia îi face pe oameni să fie mai predispuşi la accese de furie. Pentru realizarea acestei cercetări, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Chicago au realizat teste de sânge pentru 70 de persoane care sufereau de tulburare explozivă intermitentă - diagnostic psihiatric pentru actele scurte de agresiune.
Afecţiunea, caracterizată ca un eşec de a rezista impulsurilor agresive, a fost identificată recent. Dar, potrivit unui studiu realizat de Harvard Medical School şi University of Chicago, publicat în anul 2006, mai mult de trei milioane de britanici se confruntă cu această tulburare.
Ultimele studii, publicate în urmă cu două săptămâni, au arătat că oamenii cu acestă afecţiune au înregistrat un nivel mai ridicat de citokină, în comparaţie cu cei care nu sunt predispuşi la accese de furie
Studiul sugerează o legătură directă între inflamaţie şi agresivitatea umană, spun cercetătorii în studiul publicat în JAMA Psychiatry. Cu alte cuvinte, inflamaţia ar putea face oamenii să fie nervoşi.
În cazul în care se declanşează accesele de furie, cercetătorii sugerează că, decât să încerce să se calmeze, persoanele care suferă de această stare ar trebui, mai degrabă, să ia o aspirină, pentru a potoli izbucnirile. Această acţiune este recomandată pentru că aspirina blochează procesul chimic al inflamaţiei, la fel ca medicamentele nonsteroidiene, cum ar fi ibuprofenul.
"Nu ştim încă dacă inflamaţia declanşează sentimentul de agresivitate sau sentimentele agresive duc la inflamaţie, dar este o indicaţie redutabilă că cele două sunt conectate biologic", a declarat profesorul Emil Coccaro, de la Universitatea din Chicago, care a coordonat acest studiu.
Pe de altă parte, există persoane sceptice care subliniază că acest cel mai recent studiu a fost efectuat pe un număr prea mic de persoane pentru a avea rezultate semnificative.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe