STUDIU: Alimentele au un gust mai bun dacă sunt însoţite de sunete complementare

Alimentele şi băuturile au un gust mai bun când sunt însoţite de anumite sunete, ceea ce explică de ce peştele este mai gustos pe malul mării şi vinul fiert are o aromă mai plăcută cu sunetul colindelor de Crăciun pe fundal, a descoperit o echipă de cercetători din Statele Unite şi Germania.

Urmărește
233 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Alimentele au un gust mai bun dacă sunt însoţite de sunete complementare

STUDIU: Alimentele au un gust mai bun dacă sunt însoţite de sunete complementare (Imagine: Hepta)

Conform dailymail.co.uk, menta are un gust mai intens însoţită de zgomotul periuţei de dinţi, în timpul periajului dentar, iar peştele are un gust mai bun pe fundalul valurilor care se sparg de ţărm.

Cercetătorii de la universităţile din Arkansas (Statele Unite ale Americii) şi Dresda (Germania) a rugat un grup de voluntari să miroasă diferite miresme, în timp ce ascultau o varietate de sunete.

Voluntarii au considerat că mirosurile erau mai plăcute atunci când erau asociate cu anumite sunete, se arată în studiul publicat în revista Chemical Senses.

De asemenea, vinul fiert cu scorţişoară şi cuişoare avea un gust mult mai ispititor când era băut pe fundalul sonor al unor colinde de Crăciun.

"Anumite mirosuri pot fi asociate cu sunete specifice bazate pe experienţa anterioară. Sunetele adecvate cresc senzaţia plăcută a mirosurilor mai mult decât sunetele inadecvate", se arată în studiul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici