- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (22.04.2014, 16:42)
- Florin Badescu
STUDIU: Antibioticele administrate în timpul sarcinii pot afecta sistemul imunitar al bebeluşilor
Antibioticele administrate în timpul sarcinii pot afecta sistemul imunitar al bebeluşilor, potrivit unui studiu realizat recent de Children's Hospital din oraşul american Philadelphia.
Urmărește
193 afișări
Antibioticele administrate în timpul sarcinii pot afecta sistemul imunitar al bebeluşilor (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii americani au descoperit că medicamentele administrate contra infecţiilor pot să influenţeze negativ sistemul imunitar al bebeluşilor, informează dailymail.co.uk.
În schimb, viitoarele mame pot stimula capacitatea bebeluşilor lor de a evita bolile, transmiţându-le prin cordonul ombilical anumiţi microbi.
Potrivit acestui studiu, bacteriile din intestin joacă un rol crucial în stimularea sintezei rapide de celule albe care luptă contra infecţiilor.
La fel ca oamenii, femelele de şoareci studiate aveau un număr mare de celule albe în organism în jurul datei la care urmau să facă pui, însă acel număr de celule albe era mai mic în cazul mamelor cărora le-au fost administrate antibiotice.
Din acest motiv, puii lor erau mult mai vulnerabili în faţa infecţiilor cu E.coli, în special în cazul în care puii se năşteau prematur.
Expunerea mamelor şi a puilor lor la antibiotice reduce diversitatea de bacterii din intestin şi, întrucât multe dintre acestea au un rol benefic, antibioticele reduc rezistenţa puilor la infecţii.
Bebeluşii în stare critică sunt adeseori trataţi cu antibiotice, administrate ca măsură preventivă, fără ca medicii să deţină dovada prezenţei unei infecţii în organism. Medicii americani consideră că bebeluşii încă nenăscuţi au mai mult de beneficiat dacă mamele lor sunt tratate cu bacterii, care să le stimuleze sistemul imunitar, în loc să fie tratate cu antibiotice.
Studiul a fost publicat în revista Nature Medicine.
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Românii iau antibiotice pentru orice boală
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
CANCAN.RO
Caz RARISIM în Italia. Ce moștenire i-a lăsat o pensionară de 84 de ani, badantei care a îngrijit-o în ultimii ani din viață
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe