- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (10.07.2013, 18:22)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Anticorpii materni, o nouă pistă în diagnosticarea autismului
Anticorpii materni care au ca ţintă proteine din creierul fătului ar putea juca un rol în dezvoltarea anumitor forme de autism, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, publicat în Translational Psychiatry.
Urmărește
383 afișări
Anticorpii materni, o nouă pistă în diagnosticarea autismului - studiu
Efectuat pe 246 de mame ale căror copii sufereau de tulburări din spectrul autitismului şi 149 de mame de copii sănătoşi, studiul a permis stabilirea faptului că un sfert dintre femeile din primul grup aveau în corp o combinaţie de anticorpi diferită de cele din al doilea grup.
Tulburările din spectrul autismului includ forme variate ale bolii, printre care sindromul Asperger, care atinge copii foarte inteligenţi, dar care întâmpină mari dificultăţi la nivelul interacţiunilor sociale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Anticorpii sunt proteine indispensabile sistemului imunitar. Ei permit detectarea şi neutralizarea substanţelor străine organismului, precum virusurile şi bacteriile.
Femeile însărcinate îşi transmit anticorpii copiilor, ajutându-i pe aceştia să se apere de infecţii până la vârsta de 6 luni, când sistemul imunitar al micuţilor este imatur. Femeile pot, în egală măsură, să le transmită copiilor anticorpi care împiedică dezvoltarea corectă a creierului.
"Am descoperit că 23% dintre mamele de copii suferind de autism erau purtătoare ale unor auto-anticorpi contra anumitor proteine care sunt necesare dezvoltării neurologice sănătoase", a spus Judy Van De Water, autorul principal al articolului, cercetător la Universitatea din California. Aceasta a mai precizat că aceşti anticorpi nu au fost găsiţi în organismele femeilor care au născut copii sănătoşi.
Tulburările din spectrul autismului au o rată de 1 la 100 de cazuri în ţările occidentale, băieţii fiind de trei ori mai afectaţi decât fetele de aceste maladii ale căror origini nu sunt cunoscute.
Echipa coordonată de Van de Water a reuşit să identifice 11 combinaţii diferite de şapte proteine asociate acestor tulburări, fiecare prezentând un risc diferit de tulburare din spectrul autismului.
Obiectivul specialiştilor este de a găsi biomarkeri capabili să identifice riscul de tulburări din spectrul autismului, care ar putea permite o "intervenţie precoce" pentru a ajuta copiii să-şi dezvolte mai bine capacităţile psihice.
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 05:30
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Călin Georgescu e pe primul loc şi a trecut de 2 milioane de voturi. Diferenţă minimă între Ciolacu şi Lasconi: sub 33.000. Mai sunt de numărat sub 350.000 de voturi. Lupta pentru turul 2 se va da pâna la ultimele voturi
-
astăzi, 05:02
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi