- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (27.03.2014, 17:13)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Autismul ar fi rezultatul unor anomalii care apar în timpul formării cerebrale a fetusului
Autismul ar putea fi rezultatul unor anomalii care apar în procesul de dezvoltare a anumitor structuri cerebrale ale fetusului, au dezvăluit miercuri neurologii americani, care afirmă că descoperirea lor ar putea contribui la detectarea acestui sindrom într-un stadiu incipient.
Urmărește
571 afișări
STUDIU: Autismul ar fi rezultatul unor anomalii care apar în timpul formării cerebrale a fetusului (Imagine: Shutterstock)
Studiul arată o dezorganizare a arhitecturii cerebrale la copiii autişti. Dacă descoperirea va fi confirmată de alte studii viitoare, "vom putea deduce că ea reflectă un proces care apare cu mult timp înainte de naştere", a explicat medicul Thomas Insel, directorul Institutului american de sănătate mintală (NIMH) care a finanţat studiul, publicat în revista New England Journal of Medicine.
"Aceste rezultate arată importanţa unei intervenţii precoce" pentru a trata autismul, care afectează un copil din 88 din Statele Unite ale Americii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
"Autismul este în general considerat ca o tulburare de dezvoltare a creierului, însă studiul nu a identificat deocamdată leziunea care ar fi vinovată de acest lucru", a subliniat acelaşi cercetător.
"Dezvoltarea creierului unui fetus în timpul sarcinii include apariţia cortexului - sau scoarţă cerebrală -, format din şase straturi distincte de neuroni", a precizat medicul Eric Courchesne, director la Autism Center of Excellence de la Universitatea California din San Diego, coautor al studiului.
"Am descoperit, doar în anumite zone, anomalii în dezvoltarea straturilor corticale la majoritatea copiilor autişti", a adăugat el.
Medicii au analizat eşantioane de ţesut cerebral post-mortem provenind de la 11 copii autişti cu vârste de la 2 la 15 ani în momentul decesului. Cercetătorii le-au comparat cu probe prelevate de la grupul ţintă alcătuit din 11 copii care nu erau autişti.
Oamenii de ştiinţă au analizat o serie de 25 de gene care servesc ca biomarkeri pentru anumite tipuri de celule cerebrale ce formează cele şase straturi diferite ale cortexului.
Ei au constatat că acei biomarkeri erau absenţi la 91% din creierele copiilor autişti şi doar la 9% din grupul ţintă.
Indiciile privind dezorganizarea celulelor cerebrale apar sub forma unor pete cu lungimi de 5-7 milimetri în diverse zone în straturi diferite ale lobului frontal şi temporal, a precizat profesorul Courchesne.
Aceste regiuni cerebrale reprezintă sediul funcţiilor sociale, al emoţiilor, al comunicării şi al limbajului - care cunosc anumite disfuncţii în cazul persoanelor autiste.
Potrivit aceluiaşi neurolog, descoperirea "are potenţialul de a identifica nu numai momentul şi locul în care acele anomalii se dezvoltă, ci şi cauza lor, deschizând astfel drumul către o detectare precoce a autismului".
În plus, faptul că aceste anomalii sunt distanţate între ele şi nu afectează ansamblul straturilor cortextului ar trebui să permită creierului să repare aceste conexiuni defectuoase folosind ţesuturile corticale sănătoase.
Profesorul Courchesne consideră că mecanismul vinovat de această dezorganizare a structurilor corticale reprezintă o disfuncţie a reţelelor de gene care controlează producţia de celule cerebrale şi formarea celor şase straturi ale cortexului.
El a reamintit faptul că a descoperit recent, într-un studiu publicat în urmă cu doi ani în Journal of the American Medical Association (JAMA), un număr exagerat de mare de neuroni în cortexul prefrontal al autiştilor, cu 67% mai mare în comparaţie cu numărul de neuroni al copiilor care nu sunt autişti.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe