- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (26.07.2014, 16:00)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Bebeluşii încep procesul de învăţare în stadiul intrauterin mai devreme decât se ştia
Bebeluşii din uter dau semne de învăţare începând din săptămâna a 34-a de dezvoltare, cu trei săptămâni mai devreme decât se ştia până acum, au descoperit cercetătorii americani.
Urmărește
480 afișări
STUDIU: Bebeluşii încep procesul de învăţare în stadiul intrauterin mai devreme decât se ştia (Imagine: Darius Mitrache(Mediafax Foto)
"(Descoperirea, n.r.) a deschis noi perspective" în privinţa vârstei de la care încep să înveţe bebeluşii, a declarat joi Charlene Krueger, coordonatoarea studiului, profesor asociat la Colegiul pentru infirmiere al Universităţii din Florida.
Studiul, publicat în revista Infant Behavior and Development, a urmărit 32 de femei din săptămâna 28 până în săptămâna 38 de sarcină, în cadrul unei cercetări care a urmărit să identifice apariţia abilităţilor de învăţare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Charlene Krueger le-a rugat pe femei să repete de trei ori cu voce tare o poezioară pentru copii cu durata de 15 secunde, de două ori pe zi, timp de şase săptămâni. Poezioara aleasă nu fusese cunoscută dinainte de mame.
Ritmul cardiac al fetuşilor a fost monitorizat la 32, 33 şi 34 de săptămâni, în timp ce ascultau o înregistrare cu vocea unei femei necunoscute, care spunea poezioara.
Până în săptămâna 34, ritmul cardiac al fetuşilor testaţi a arătat o uşoară încetinire în timp ce ascultau înregistrarea, faţă de un grup de control format din fetuşi al căror ritm cardiac se accelera uşor în timp ce ascultau înregistrarea unei poezioare noi.
Cercetătoarea americană a afirmat că un ritm cardiac în scădere a fost asociat de multă vreme cu faptul că un fetus recunoaşte lucruri familiare, în timp ce un ritm cardiac accelerat constituie o reacţie la un sunet sau o experienţă nouă.
În săptămâna 34 de sarcină, mamele au încetat să mai recite poezioara. "La 38 de săptămâni, am ajuns la concluzia că fetusul îşi amintea ritmul poezioarei respective, adică la patru săptămâni după ce mama înceta să o recite. Cu cât reacţia era mai profundă şi mai prelungită (la 38 de săptămâni), cu atât eram mai sigură că avusese loc un proces de învăţare", a adăugat Charlene Krueger.
Aceasta a explicat că descoperirea ar putea contribui la îngrijirea bebeluşilor prematuri din secţiile de neonatologie, precizând că intenţionează să plaseze înregistrări cu vocea mamei în pătuţul copiilor, astfel încât bebeluşii să beneficieze de impactul pozitiv al acestora.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate