- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (02.05.2013, 14:23)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Care este beneficiul jocurilor video. Cum ajută acestea o anumită categorie de persoane
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Iowa din Statele Unite a relevat faptul că jocurile video pot fi benefice.
Urmărește
838 afișări
STUDIU: Care este beneficiul jocurilor video. Cum ajută acestea o anumită categorie de persoane (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)
Jocurile video, considerate uneori dăunătoare pentru copii, sunt în schimb benefice pentru persoanele în vârstă de peste 50 de ani, mobilizând şi ameliorând capacităţile cognitive ale acestora, afirmă autorii unui studiu american publicat miercuri.
Cele câteva sute de persoane în vârstă de peste 50 de ani care au fost monitorizate de cercetătorii de la Universitatea Iowa din Statele Unite au prezentat semne de îmbunătăţire a capacităţilor lor cognitive şi o întârziere de câţiva ani a declinului mintal asociat cu bătrâneţea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Este vorba de cel din urmă dintr-o serie amplă de studii care au vizat înţelegerea motivelor pentru care, atunci când îmbătrânesc, oamenii îşi pierd acele funcţii majore ale creierului care asigură funcţionarea memoriei, a atenţiei, a percepţiei şi a capacităţii de rezolvare a unor probleme.
În acest studiu, 681 de persoane, care aveau o stare bună de sănătate, au fost repartizate în patru grupuri ţintă, în interiorul cărora au fost separate în două subgrupuri: unul pentru persoanele între 50 şi 64 de ani şi altul pentru persoanele de peste 65 de ani.
Un grup trebuia să rezolve cuvinte încrucişate pe computer, celelalte trei, să joace un joc video denumit "Road Tour", care constă în identificarea unui model de automobil afişat pentru scurt timp pe o plăcuţă de înmatriculare. Scopul este de a creşte nivelul de dificultate. La fiecare nivel, viteza creşte, la fel ca numărul elementelor care distrag atenţia, afişate pe ecran.
Indiferent de viteza de pornire a jucătorului, afirmă Fredric Wolinsky, profesor de sănătate publică la Universitatea Iowa, principalul autor al acestui studiu publicat în revista PLOS One, "antrenamentul permite unui jucător să îşi crească viteza cu 70%".
Testate pe parcursul unui an, grupurile care au jucat cel puţin 10 ore acest joc video au câştigat cel puţin trei ani de sănătate mintală. Grupul care a jucat cu patru ore mai mult a câştigat chiar patru ani faţă de momentul în care se declanşează declinul cognitiv, potrivit acestui studiu.
"Nu am prevenit doar declinul lor, dar le-am accelerat şi facultăţile mintale", afirmă Fredric Wolinsky. "Avantajul jocurilor video, pentru cei mai în vârstă, pare să rezide în această accelerare a capacităţilor cognitive, care poate la rândul ei să favorizeze o vedere mai panoramică. Cu vârsta, într-adevăr, vederea se restrânge până ajunge un fel de tunel".
Persoanele care au jucat "Road Tour" au obţinut rezultate mai bune decât cele care au rezolvat cuvinte încrucişate, în ceea ce priveşte puterea de concentrare, viteza şi agilitatea de a trece de la o sarcină la alta. În total, jocurile se pot traduce printr-o ameliorare cuprinsă între 1,5 ani şi 7 ani pentru aceste funcţii mintale.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe