Studiu: Câte ore pe săptămână trebuie să faci mişcare pentru a preveni hipertensiunea arterială

  • Un studiu recent arată că menţinerea unui nivel adecvat de exerciţiu fizic în tinereţe poate preveni hipertensiunea arterială la vârsta adultă.
  • Participanţii care au realizat cel puţin cinci ore de exerciţiu moderat pe săptămână au avut un risc mult mai scăzut de a dezvolta hipertensiune arterială.
  • Aproape jumătate dintre tinerii adulţi au avut niveluri insuficiente de activitate fizică, ceea ce a fost corelat cu debutul hipertensiunii, evidenţiind necesitatea intervenţiilor pentru promovarea exerciţiului fizic.
Urmărește
290 afișări
Imaginea articolului Studiu: Câte ore pe săptămână trebuie să faci  mişcare pentru a preveni hipertensiunea arterială

Sursa foto: Pexels

Un studiu recent subliniază importanţa menţinerii unui nivel adecvat de exerciţiu fizic pe parcursul vieţii, în special în perioada tinereţii şi a maturităţii, pentru a preveni hipertensiunea arterială, scrie Science Alert. Cercetarea, care a inclus peste 5.000 de participanţi din patru oraşe americane, sugerează că activitatea fizică constantă în tinereţe joacă un rol esenţial în protejarea împotriva creşterii tensiunii arteriale pe măsură ce îmbătrânim.
 
Echipa de cercetători, condusă de epidemiologul Kirsten Bibbins-Domingo de la Universitatea din California, San Francisco, a observat o scădere semnificativă a nivelului de activitate fizică între 18 şi 40 de ani, însoţită de o creştere a incidenţei hipertensiunii. Aproape jumătate dintre participanţi au avut niveluri insuficiente de activitate fizică în această perioadă, ceea ce a fost corelat cu debutul hipertensiunii. 
 
Studiul a constatat că persoanele care au realizat cel puţin cinci ore de exerciţiu moderat pe săptămână în timpul tinereţii au avut un risc mult mai scăzut de a dezvolta hipertensiune, cu atât mai mult dacă au continuat să facă exerciţii până la vârsta de 60 de ani.
 
Cercetătorii sugerează că intervenţiile pentru promovarea exerciţiului fizic în rândul tinerilor adulţi ar putea avea un impact semnificativ asupra prevenţiei hipertensiunii în mijlocul vieţii. Totuşi, provocările sociale şi responsabilităţile crescânde pot face menţinerea unei rutine de exerciţii o sarcină dificilă. Aceasta arată necesitatea de a adapta standardele minime pentru activitatea fizică la nevoile tinerilor, pentru a îmbunătăţi sănătatea pe termen lung şi a reduce riscurile asociate hipertensiunii arteriale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici