Studiu: Cele mai des comandate mâncăruri la restaurantele populare sunt nesănătoase

  • Un nou studiu din Marea Britanie arată că mai mult de trei sferturi dintre cele mai vândute feluri de mâncare, care sunt comandate la restaurante şi lanţurile de fast-food sunt nesănătoase.
  • Porţiile mari oferite de unele lanţuri de mâncare duc, de asemenea, la un consum ridicat de sare, zahăr, grăsimi sau calorii.
Urmărește
483 afișări
Imaginea articolului Studiu: Cele mai des comandate mâncăruri la restaurantele populare sunt nesănătoase

Studiu: Cele mai des comandate mâncăruri la restaurantele populare sunt nesănătoase

Produsele cele mai des comandate, cum ar fi pizza, burgeri, preparate din pui, cartofi prăjiţi şi baghete, conţin cantităţi periculos de mari de grăsimi, sare, zahăr sau calorii care pot dăuna sănătăţii, afirmă cercetătorii, scrie The Guardian.

Studiul realizat a inclus analiza conţinutului nutriţional al celor mai vândute 10 produse cumpărate la 19 dintre cele mai mari restaurante din Marea Britanie, printre care Subway, Pizza Express, McDonald's, sau Starbucks.

Rezultatele au arătat că între 46% şi 78% din cele 190 de feluri de mâncare examinate au fost considerate nesănătoase, în funcţie de care dintre cele trei metode diferite de evaluare a calităţii nutriţionale a alimentelor, susţinute de guvern, a fost aplicată.

Porţiile mari oferite de unele lanţuri de mâncare duc, de asemenea, la un consum ridicat de sare, zahăr, grăsimi sau calorii. Totodată, unele mese conţin mai multe calorii într-o singură porţie decât cantitatea recomandată pe o zi întreagă.

Constatările au dus la reînnoirea apelurilor adresate miniştrilor de a forţa industria alimentară să îşi facă produsele mai sănătoase, deoarece o dietă proastă este una dintre principalele cauze ale cancerului, bolilor de inimă şi ale altor boli mortale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici