- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (24.04.2013, 15:33)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Cele mai multe dintre bucătăriile de la locul de muncă sunt mai murdare decât toaletele
Cele mai multe dintre bucătăriile de la locul de muncă sunt mai murdare decât toaletele şi pot declanşa o serie de boli grave, afirmă autorii unui studiu recent.
Urmărește
620 afișări
STUDIU: Cele mai multe dintre bucătăriile de la locul de muncă sunt mai murdare decât toaletele (Imagine: Shutterstock)
Potrivit acestui studiu, jumătate din bucătăriile de la locul de muncă sunt contaminate cu concentraţii periculos de mari de bacterii coliforme - bacterii prezente în fecale -, care pot declanşa maladii gastrointestinale.
Acelaşi studiu a evidenţiat faptul că peste un sfert din blaturile din jurul chiuvetelor depăşesc de patru ori concentraţia maximă admisă de bacterii coliforme, informează dailymail.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Mânerele şi interioarele frigiderelor din bucătăriile de la locul de muncă sunt la rândul lor acoperite cu bacterii. O treime dintre aceste spaţii prezintă concentraţii ridicate de bacterii coliforme, 30% dintre cuptoarele cu microunde sunt contaminate la rândul lor, în special în jurul mânerelor şi al butoanelor.
Nici băutorii de ceai nu sunt scutiţi de aceste pericole - peste 40% dintre mânerele ibricelor din aceste bucătării sunt contaminate cu concentraţii de bacterii mai mari decât cele prezente pe uşile de la toalete.
Rezultatele acestui studiu, realizat la iniţiativa asociaţiei Initial Washroom Hygiene, au arătat că 75% din totalul suprafeţelor din bucătăriile de la locul de muncă sunt acoperite cu mai multe bacterii decât coşul sanitar dintr-o toaletă.
Studiul a fost realizat pe baza a 280 de probe recoltate din 70 de bucătării ale unor firme.
Potrivit unui alt studiu recent, o singură persoană poate contamina jumătate din totalul suprafeţelor dintr-un birou, prin atingere, până la pauza de prânz.
Cercetătorii de la Universitatea Arizona au descoperit că telefoanele, monitoarele, mesele, mânerele uşilor, fotocopiatoarele, butoanele din ascensoare şi frigiderele din bucătăriile firmelor pot fi contaminate foarte repede de un singur angajat care este bolnav.
Acelaşi studiu a dezvăluit, totodată, că o serie de măsuri foarte simple - spălatul mâinilor, folosirea unui gel antibacterian şi curăţenia zilnică a birourilor - reuşesc să reducă drastic riscul de infectare a angajaţilor.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe