- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (06.07.2014, 14:47)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Cercetătorii au descoperit în premieră modul în care ciupercile magice modifică creierul
Substanţele psihedelice din ciupercile magice produc o activitate cerebrală asemănătoare cu aceea din timpul viselor, au descoperit oamenii de ştiinţă, care au studiat creierul uman în timpul "călătoriilor" mentale induse de acestea.
Urmărește
2136 afișări
STUDIU: Cercetătorii au descoperit în premieră modul în care ciupercile magice modifică creierul (Imagine: Shutterstock)
Într-un studiu publicat în revista Human Brain Mapping, cercetătorii au examinat efectele psilocibinei - ingredientul psihedelic din ciupercile magice - asupra creierului, folosind informaţiile obţinute în urma tomografierii creierului voluntarilor care au fost injectaţi în prealabil cu acest drog.
"O metodă bună de a înţelege cum funcţionează creierul este să perturbi sistemul într-un mod nou şi accentuat. Drogurile psihedelice fac exact acest lucru, devenind astfel instrumente puternice pentru a cerceta ce anume se întâmplă în creier în momente de alterare profundă a conştiinţei", a spus Enzo Tagliazucchi, care a coordonat studiul de la Universitatea Goethe din Germania.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Ciupercile magice cresc în stare naturală în cele mai diverse părţi ale globului şi au fost folosite din cele mai străvechi timpuri în ritualurile religioase, dar şi în scop recreaţional.
Cercetătorii britanici au explorat potenţialul psilocibinei de a atenua forme severe ale depresiei, la pacienţii care nu răspund la alte forme de tratament şi au obţinut o serie de rezultate pozitive în stadiile incipiente ale experimentelor.
În Statele Unite, oamenii de ştiinţă au descoperit rezultate pozitive în cadrul testelor cu MDMA (3,4-metilendioximetanfetamina), o formă pură a drogului sintetic ecstasy, în tratarea tulburărilor de stres posttraumatic.
Persoanele care consumă droguri psihedelice descriu adesea o stare de "conştiinţă extinsă", caracterizată inclusiv de plăsmuiri foarte vii ale imaginaţiei şi senzaţii asemănătoare cu visul.
Pentru a explora baza biologică a acestor experienţe, echipa lui Tagliazucchi a studiat informaţiile obţinute în urma tomografierii RMN a creierului unui grup de 15 voluntari cărora li s-a administrat intravenos psilocibină în timp ce se aflau în scanerul RMN.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că, după administrarea psilocibinei, activitatea din reţeaua cerebrală mai primitivă, asociată cu gândirea emoţională, a devenit mai pronunţată, anumite părţi ale reţelei - cum ar fi hipocampusul şi cortexul cingulat anterior - fiind mai active în acelaşi timp. Acest model de activitate este similar cu acela produs în timp ce oamenii visează.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că voluntarii care luaseră psilocibină prezentau o activitate mai puţin coordonată la nivelul reţelei cerebrale asociate cu gândirea superioară, inclusiv conştiinţa de sine.
"Oamenii descriu adesea efectul produs de psilocibină ca o stare asemănătoare cu visarea, iar studiile noastre au oferit, pentru prima oară, o reprezentare fizică a acestei experienţe la nivelul creierului", a declarat Robin Carhart-Harris de la departamentul de medicină al Colegiului imperial din Londra, care a participat la studiu.
"Am fost uluit să observ asemănări între modelul activităţii cerebrale într-o stare psihedelică şi modelul activităţii cerebrale din timpul somnului cu vise, mai ales că ambele stări implică regiuni primitive ale creierului asociate cu emoţiile şi memoria", a precizat Robin Carhart-Harris.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe