- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (01.09.2013, 07:43)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Combinarea a două tratamente, eficace contra hepatitei C cronice
Combinarea unui medicament antiviral cu unul experimental s-a dovedit a fi eficace pentru tratarea bolnavilor de hepatită C cronică, care, în majoritate, se confruntă cu distrugeri mari la nivelul ficatului, potrivit rezultatelor unui studiu clinic realizat recent în SUA.
Urmărește
1957 afișări
Combinarea a două tratamente, eficace contra hepatitei C cronice (Imagine: Shutterstock)
Tratamentul combină antiviralul ribavirină şi sofosbuvir, o moleculă experimentală dezvoltată de laboratorul american Gilead. Administrarea se face timp de şase luni şi permite o rată de vindecare de 70%, tratamentul fiind bine tolerat de organism, se arată în studiul publicat în Journal of the American Medical Association.
Peste trei milioane de americani suferă de hepatita C cronică, a cărei cauză principală este ciroza şi cancerul hepatic. Numai în SUA, hepatita C provoacă 15.000 de decese anual. Hepatita C este principalul motiv pentru transplantul hepatic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Tratamentele actuale pot dura şi un an şi implică injecţii săptămânale cu interferon-alfa, cărora li se adaugă un cocktail format din antiviralul ribavirină şi un alt medicament. Printre efectele secundare cele mai severe se numără depresia, simptomele gripale şi anemia.
La noul studiu clinic au participat 60 de voluntari, infectaţi cu genotipul 1 al virusului hepatitei C, care nu au răspuns bine la tratamentul cu interferon.
La 24 de săptămâni de la debutul noului tratament, virusul nu a mai putut fi detectat la 70% dintre bolnavi, fapt care este echivalent cu vindecarea, având în vedere că acest agent patogen nu se integrează în ADN-ul uman.
Specialiştii de la Institutul naţional american de cercetare a alergiilor şi maladiilor infecţioase, coordonatorii acestui studiu clinic, se arată optimişti în privinţa acestui tratament, care urmează să fie testat pe un grup mai mare de pacienţi.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe