Studiu: Consumul de alcool urmat de somn în timpul unui zbor ar putea provoca probleme cardiace

  • Consumul de alcool urmat de somn în timpul unui zbor lung ar putea provoca probleme cardiace.
  • Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii germani.
  • Ei recomandă introducerea de restricţii privind consumul băturilor alcoolice la bordul avioanelor.
Urmărește
236 afișări
Imaginea articolului Studiu: Consumul de alcool urmat de somn în timpul unui zbor ar putea provoca probleme cardiace

Sursa foto: Freepik

Oamenii de ştiinţă germani au descoperit că o combinaţie dintre alcoolul consumat în timpul zborului şi presiunea din cabină la altitudinea de croazieră poate pune presiune asupra inimii pasagerilor adormiţi.

Ei au aflat că atunci când oamenii dorm după ce au consumat alcool la presiunea atmosferică scăzută în timpul zborurilor, nivelul de oxigen din sânge scade şi ritmul cardiac creşte - chiar şi la persoanele sănătoase şi tinere.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 48 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani. Subiecţii au fost urmăriţi pe parcursul a două nopţi în două medii diferite, o cameră normală şi o cameră în care s-au simulat condiţiile de la mare altitudine.

„Am fost surprinşi să vedem că efectul a fost atât de puternic. Vă rog să nu beţi alcool în timp ce vă aflaţi într-un avion”, a declarat una dintre realizatoarele studiului, Eva-Maria Elmenhorst, pentru NBC News.

Cei mai afectaţi pot fi pasagerii care au deja probleme cardiace. De aceea, experţii recomandă restricţionarea consumului de alcool în timpul zborurilor. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele sănătoase, avertizează experţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici