- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (08.03.2014, 10:21)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Consumul în exces de carne şi brânză poate fi la fel de periculos ca şi fumatul
Consumul excesiv de carne şi brânză, mai ales la vârstă mijlocie, poate fi la fel de dăunător ca şi fumatul, au constatat cercetătorii americani.
Urmărește
2592 afișări
STUDIU: Consumul în exces de carne şi brânză poate fi la fel de periculos ca şi fumatul (Imagine: Shutterstock)
Potrivit unui studiu efectuat pe câteva mii de femei şi bărbaţi cu vârsta de peste 50 de ani, de cercetătorii americani de la University of Southern California, persoanele care aveau o dietă bazată predominant pe produse de origine animală prezentau un risc de două ori mai mare de deces prematur decât cele care consumau proteine animale în cantităţi mai reduse, informează dailymail.co.uk.
Aceste persoane aveau o probabilitate de patru ori mai mare de a deceda din cauza cancerului, ceea ce poate fi comparat cu riscurile la care se expun fumătorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Oamenii de ştiinţă americani susţin că proteinele din carne, brânză, ouă şi alte produse animale "hrănesc" celulele canceroase şi accelerează îmbătrânirea celulelor corpului.
Aceştia recomandă ca persoanele cu vârsta de peste 50 de ani să reducă aportul de proteine de origine animală şi să îşi asigure rezerva de proteine din peşte, fasole şi leguminoase.
Cu toate acestea, vestea bună este că această restricţie alimentară nu durează la nesfârşit, deoarece proteinele de origine animală sunt benefice pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care au nevoie de mai multe astfel de nutrimente pentru a combate slăbiciunea organismului.
Cercetătorii americani recomandă ca o persoană cu vârsta cuprinsă între 50 şi 65 de ani, cu o greutate de aproximativ 55 de kilograme, să consume aproximativ 45 de grame de proteine pe zi - echivalentul a două cotlete de porc.
Studiul a fost realizat pe fondul a numeroase avertizări privind pericolul consumului de carne roşie şi procesată. Profesorul Valter Longo, de la University of Southern California, a urmărit legătura dintre dietele a aproximativ 6.400 de americani şi starea lor de sănătate, într-un interval de 18 ani.
Cercetătorii americani consideră că proteinele de origine animală ar putea avea un rol nociv, deoarece "hrănesc" un hormon numit IGF1, care, pe lângă faptul că ajută la creşterea corpului, alimentează celulele canceroase şi accelerează procesul de îmbătrânire.
Profesorul Valter Longo recomandă persoanelor de toate vârstele să îşi asigure rezerva de proteine din peşte, fasole şi leguminoase.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe