- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (24.10.2013, 18:11)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
STUDIU: Cum ne afectează dulciurile memoria
Specialiştii încurajeaza persoanele în vârstă să renunţe pe cât posibil la dulciuri, deoarece un nivel ridicat al zahărului în sânge poate cauza probleme de memorie şi, pe termen lung, declin cognitiv.
Urmărește
6225 afișări
Cum îţi pot afecta dulciurile memoria şi chiar să provoace Alzheimer (Imagine: Shutterstock)
Oamenii de ştiinţă au demonstrat că menţinerea unui nivel scăzut de zahăr în sânge este benefică pentru creier, anunţă Daily Mail.
Un studiu publicat recent arată că persoanele cu prea mult zahăr în sânge sunt predispuse să aibă pierderi de memorie. Medicul Agnes Floes, de la Spitalul Universitar Charite din Berlin, susţine că "rezultatele testelor efectuate arată faptul că, până şi pentru persoanele care au un nivel normal de zahăr în sânge, coborârea acestuia poate reprezenta o strategie promiţătoare pentru evitarea unor probleme de memorie, sau chiar a declinul cognitiv care survine odată cu vârsta".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Cercetătorii au testat 141 de persoane, cu vârsta medie de 63 de ani, care nu sufereau de diabet. Voluntarii care erau supraponderali, cei care aveau deja probleme de gândire sau de memorie, sau cei care beau mai mult de 3,5 unităţi de alcool zilnic nu au fost luaţi în calcul pentru experiment.
Participanţilor li s-a testat nivelul de zahăr de zahăr din organism şi li s-au făcut tomografii pentru a li se măsura dimensiunile hippocampusului. Apoi au fost supuşi unor teste de memorie care constau în principal în abilitatea de a reţine cuvinte şi imagini. Cei care aveau un nivel scăzut de zahăr au punctat mai bine la testele de memorie, în timp ce persoanele din cealaltă categorie au avut probleme în a-şi aminti o listă de 15 cuvinte la doar jumătate de oră după ce le auziseră.
"Ştiam deja că diabetul de tip 2 constituie un factor de risc pentru declanşarea maladiei Alzheimer, dar acest studiu arată că nivelul ridicat de zahăr în organism poate să provoace probleme cu memoria chiar şi la persoanele care nu au diabet, aşa că pare indicat ca persoanele în vârstă să fie mai atente la ce mănâncă şi să îşi regleze nivelul de zahăr din sânge. Totuşi, până ca bătrânii să se gândească să-şi schimbe dieta ar trebui să efectuam mai multe teste de acest gen. Statistic, una din trei persoane persoane peste 65 de ani e predispusă la demenţă, aşa că studiile în acest domeniu sunt vitale", a delcarat Claire Watson de la Alzheimer's Society.
Citeşte şi:
Un medicament REVOLUŢIONAR ar putea trata maladia Alzheimer. Când ar putea fi lansat remediul
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe