- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (29.03.2022, 09:25)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Diabetul de tip 2 poate provoca alte 57 de afecţiuni, inclusiv cancerul
- Persoanele cu diabet de tip 2 prezintă un risc mai mare de a suferi de alte 57 de afecţiuni, inclusiv cancer, boli renale şi boli neurologice, potrivit celui mai cuprinzător studiu de acest tip.
- Milioane de persoane din întreaga lume suferă de această afecţiune, care este legată de supraponderalitate sau inactivitate, sau de faptul că au un istoric familial de diabet de tip 2.
- Este binecunoscut faptul că această afecţiune creşte riscul de îmbolnăvire.
- Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au reuşit să arate adevărata dimensiune a riscului pe care îl prezintă diabetul de tip 2.
Urmărește
11648 afișări
STUDIU Diabetul de tip 2 poate provoca alte 57 de afecţiuni, inclusiv cancerul
În cadrul celui mai cuprinzător studiu observaţional privind sănătatea la vârsta mijlocie, care a implicat persoane cu şi fără diabet de tip 2, experţii au descoperit că această afecţiune este legată de o incidenţă mai mare a 57 de boli pe termen lung. În medie, cei care suferă de această afecţiune au avut aceste probleme de sănătate cu până la cinci ani mai devreme decât persoanele care nu suferă de această boală, potrivit The Guardian.
Experţii au descris constatările ca fiind dure şi alarmante şi au declarat că acestea subliniază necesitatea urgentă de a reduce riscul ca tot mai multe persoane să dezvolte diabet de tip 2. Studiul, care nu a fost încă evaluat de către colegi, va fi prezentat în cadrul conferinţei profesionale Diabetes UK.
Au fost examinate date referitoare la 3 milioane de persoane din UK Biobank şi din registrele medicilor de familie, precum şi la 116 boli întâlnite frecvent la vârsta mijlocie. Persoanele cu diabet de tip 2 prezentau un risc mai mare pentru 57 dintre afecţiuni, inclusiv un risc de cancer cu 9% mai mare.
Cei cu diabet de tip 2 aveau de 5,2 ori mai multe şanse de a suferi de boală renală în stadiu terminal, de 4,4 ori mai multe şanse de a suferi de cancer la ficat şi de 3,2 ori mai multe şanse de a suferi de degenerare maculară. Când a venit vorba de afecţiuni circulatorii, cei cu diabet de tip 2 au avut un risc mai mare de 23 din 31 de probleme.
Diabetul de tip 2 a fost asociat cu un risc mai mare de sănătate precară în toate cele 11 categorii de sănătate, cu un risc de 2,6 ori mai mare de probleme neurologice, un risc de 2,3 ori mai mare de probleme oculare, un risc de 1,9 ori mai mare de probleme digestive şi un risc de 1,8 ori mai mare de probleme de sănătate mintală.
Studiul s-a axat pe persoanele de peste 30 de ani. Experţii au constatat că riscuri mai mari au apărut atunci când persoanele au fost diagnosticate cu diabet de tip 2 sub vârsta de 50 de ani.
„Acest studiu ilustrează în detalii alarmante prevalenţa inacceptabilă a stării de sănătate precare la persoanele de vârstă mijlocie cu diabet de tip 2 şi este o reamintire clară a efectelor extinse şi grave pe termen lung ale diabetului asupra organismului", a declarat Dr. Elizabeth Robertson, director de cercetare la Diabetes UK.
„De aceea, este atât de important ca persoanele cu risc crescut de diabet de tip 2 să fie sprijinite pentru a-şi reduce riscul, iar cei care trăiesc cu această afecţiune să aibă acces continuu la îngrijire de rutină şi sprijin pentru a o gestiona bine şi pentru a evita sau întârzia complicaţiile”.
Dr. Luanluan Sun, care a co-dirijat cercetarea în fostul său rol de epidemiolog clinic la Universitatea din Cambridge, a declarat că aceasta a arătat că prevenirea şi întârzierea apariţiei diabetului de tip 2 este "esenţială" pentru a reduce probabilitatea unei stări de sănătate precare la vârsta mijlocie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
-
Surpriză în războiul din Ucraina. Forţele de Apărare ale Ucrainei atacă trupele ruseşti din mai multe direcţii în regiunea Kursk
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare al focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe