- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LAUSANNE, (06.01.2014, 18:40)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Dietele bogate în fibre pot ameliora simptomele astmului
O dietă bogată în fibre ar putea reduce inflamaţiile de la nivelul plămânilor, ceea ce ar însemna ameliorarea simptomelor astmului, se arată într-un nou studiu realizat pe şoareci.
Urmărește
306 afișări
STUDIU: Dietele bogate în fibre pot ameliora simptomele astmului (Imagine: HEPTA)
Testele realizate pe şoareci au arătat că o dietă bogată în fibre ar putea reduce inflamaţiile la nivelul plămânilor, potrivit studiului publicat în Nature Medicine, informează bbc.co.uk.
Cercetătorii susţin că trecerea la alimente procesate ar putea explica numărul tot mai mare de oameni care dezvoltă astm.
Căile respiratorii sunt mult mai sensibile la iritaţii şi mult mai predispuse la a se inflama în cazul persoanelor care suferă de astm. Astfel, se produce o îngustare a căilor respiratorii, iar aerul devine mai greu de respirat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Prin urmare, intestinul ar putea reprezenta o posibilă soluţie, având în bacteriile care există acolo, consideră cercetătorii.
Numărul celulelor din organismul uman este depăşit de numărul - de ordinul trilioanelor - de microbi. Există tot mai multe dovezi că aceste bacterii au un impact semnificativ asupra sănătăţii.
O echipă de cercetători de la Universitatea din Lausanne, Elveţia, a arătat că dietele bogate în fibre modifică tipurile de bacterii care trăiesc în intestinul şoarecilor.
Bacteriile care se pot afla pe fibrele solubile, cele găsite în fructe şi legume, contribuie la formarea unor acizi graşi, care sunt absorbiţi în sânge.
Oamenii de ştiinţă au spus că aceşti acizi graşi acţionează ca semnale pentru sistemul imunitar, astfel că plămânii sunt mai rezistenţi la iritaţii.
La polul opus, în cazul dietelor sărace în fibre, şoarecii au devenit mai vulnerabili la a dezvolta astm.
Acest studiu sugerează că trecerea de la o dietă bogată în fibre la una bogată în alimente procesate ar putea fi cauza dezvoltării simptomelor de astm.
"În ultimele decenii, a existat o creştere a incidenţei astmului alergic în ţările dezvoltate, care coincide cu schimbările din dietă, inclusiv reducerea consumului de fibre", spun cercetătorii.
Oamenii de ştiinţă spun că există posibilitatea ca acest principiu să funcţioneze şi în cazul oamenilor, însă este nevoie de mai multe cercetări pe această temă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe