Studiu: Este mai sănătoasă o faţă cu barbă sau fără barbă?

Urmărește
7366 afișări
Imaginea articolului Studiu: Este mai sănătoasă o faţă cu barbă sau fără barbă?

STUDIU Bărbaţii cu barbă poartă pe faţă mai multe bacterii decât câinii

Când vine vorba de aspect, unii vor spune că o barbă complimentează un bărbat, în timp ce alţii susţin că oferă un aspect neîngrijit. Totuşi, în ceea ce priveşte sănătatea, Dr. Karan Raj susţine că o barbă este mai bună decât o faţă rasă. Dr. Raj susţine că bărbaţii ar trebui să îşi lase barbă şi subliniază un studiu din 2014 care a comparat lucrătorii din spitale cu şi fără barbă, conform The Jerusalem Post.

Raj susţine că studiul a constatat că feţele bărbierite au fost de trei ori mai predispuse de a purta bacteria Staphylococcus aureus rezistent la meticilină care este o bacterie rezistentă la majoritatea tipurilor de antibiotice. Rezistenţa sa o face să reprezinte o ameninţare semnificativă pentru pacienţii spitalizaţi atunci când este purtată pe piele şi în interiorul nărilor şi al gâtului.

Bacteria poate provoca infecţii ale pielii, precum furunculi şi impetigo. Dacă pătrunde în fisurile din piele, poate provoca infecţii care pun viaţa în pericol.  El adaugă că barba le oferă bărbaţilor o piele foarte moale. Acest lucru se datorează faptului că barba protejează pielea de sub ea de îmbătrânire prin blocarea expunerii la soare şi, de asemenea, pentru că barba este o barieră care te împiedică să îţi atingi constant faţa. Raj spune că o barbă poate reduce riscul de arsuri solare şi de cancer de piele, adăugând că dovezile arată că părul facial reduce expunerea la razele UV cu o treime, în comparaţie cu o faţă bărbierită.

Bărbaţii cu barbă poartă mai multe bacterii decât câinii

Înainte de a vă grăbi să vă lăsaţi barbă, un alt studiu a constatat că bărbaţii cu barbă poartă pe faţă mai multe bacterii decât câinii. Cercetătorii au descoperit că aproape jumătate din toate bărbile eşantionate în cadrul studiului găzduiesc bacterii care pot dăuna sănătăţii.

Examinând bărbile a 18 bărbaţi şi gâtul a 30 de câini de diferite rase, oamenii de ştiinţă au descoperit că până şi câinii de vânătoare au un nivel mai scăzut de bacterii decât bărbile testate.

Profesorul Andreas Gottziet, de la Clinica Hirslanden din Elveţia, a declarat că "cercetătorii au descoperit o încărcătură bacteriană semnificativ mai mare în probele prelevate din bărbile bărbaţilor, în comparaţie cu blana câinilor".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici