- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (14.01.2014, 19:37)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Exersarea creierului menţine abilităţile cognitive pe termen lung
Exerciţiile destinate antrenării abilităţilor cognitive ale creierului au efect şi la zece ani după practicarea acestora, au descoperit cercetătorii americani.
Urmărește
1514 afișări
STUDIU: Exersarea creierului menţine abilităţile cognitive pe termen lung (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
O cercetare condusă de Guvernul Statelor Unite a descoperit că persoanele cu vârsta de peste 74 de ani erau capabile să obţină performanţe mai bune de raţionament şi procesare a informaţiilor după practicarea unor exerciţii simple, ale căror efecte au fost observate şi la zece ani după aceea, informează dailymail.co.uk.
Cei 3.000 de participanţi din Baltimore au efectuat între 10 şi 12 şedinţe de antrenament, cu o durată de la 60 până la 75 de minute.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Publicat în Journal of the American Geriatrics Society, acest studiu asupra exersării cognitive, cel mai amplu de până acum, oferă speranţa că există metode de păstrare a capacităţilor cognitive, având în vedere că 76 de milioane de americani din generaţia "baby boom" încep să înainteze în vârstă.
Cu toate acestea, exerciţiile nu au ca scop să împiedice formele de demenţă cauzate de boli asociate, cum ar fi maladia Alzheimer, ci doar să stimuleze abilităţile cognitive, care slăbesc odată cu înaintarea în vârstă.
Cercetătorii au constatat că, după cinci teste, persoanele care au beneficiat de exersarea creierului au avut performanţe cognitive mai bune decât cei care nu au realizat exerciţiile respective în planul memorării, raţionamentului şi procesării informaţiilor.
Deşi capacitatea de memorare crescută, observată după cinci ani, începea să slăbească în următorii cinci ani, capacităţile de raţionament şi procesare a informaţiilor s-au păstrat şi la zece ani după începerea exerciţiilor.
"Ceea ce am descoperit este uluitor", a afirmat geriatrul George Rebok, profesor la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, coordonatorul studiului.
"La zece ani după începerea exerciţiilor, există dovezi că efectele sunt durabile în ceea ce priveşte raţionamentul şi antrenarea vitezei", a adăugat George Rebok.
Participanţii la toate cele trei grupe de antrenament au declarat, de asemenea, că se descurcă mai uşor cu activităţile zilnice, cum ar fi luarea medicamentelor, gătitul şi administrarea finanţelor decât participanţii care nu efectuaseră exerciţiile cognitive.
Programele, dezvoltate de cercetători, s-au concentrat în cea mai mare parte pe strategiile de învăţare, destinate îmbunătăţirii performanţei cognitive.
De exemplu, exerciţiile de memorie îi învăţau pe subiecţi cum să îşi amintească liste de cuvinte, secvenţe şi idei principale, în timp ce exerciţiile de raţionament se concentrau pe recunoaşterea unor modele numerice.
În cadrul exerciţiilor de antrenare a vitezei, subiecţii au fost rugaţi să se concentreze asupra unui obiect principal de pe monitorul calculatorului şi să recunoască şi să identifice rapid obiectele de la marginea monitorului.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe