Studiu îngrijorător: Urşii polari ar putea dispărea aproape în totalitate până în 2100. Cum le afectează traiul schimbările climatice

  • Schimbările climatice afectează viaţa urşilor polari.
  • Încălzirea globală ar putea avea ca efect dispariţia aproape în totalitate a urşilor polari.
  • Un nou studiu atrage atenţia asupra dispariţiei habitatului lor, banchizele.
Urmărește
303 afișări
Imaginea articolului Studiu îngrijorător: Urşii polari ar putea dispărea aproape în totalitate până în 2100. Cum le afectează traiul schimbările climatice

Studiu îngrijorător: Urşii polari ar putea dispărea aproape în totalitate până în 2100. Cum le afectează traiul schimbările climatice

Un nou studiu publicat de Nature Climate Change, care îţi arată consecinţele dramatice ale încălzirii globale, sugerează că urşii polari ar putea să dispară aproape în totalitate, deoarece schimbările climatice au ca efect distrugerea banchizelor. Mai exact, odată cu dispariţia banchizelor, locul în care urşii prind focile, animalele pierd hrana indispensabilă şi vor muri de foame.

„Studiul arată clar că urşii polari se descurcă mai bine cu o încălzire globală mai mică. Dar indiferent de scenariul pe care îl priveşti, există îngrijorări serioase cu privire la conservarea speciei“, a spus pentru New York Times cercetătorul Andrew Derocher.

Toate cele 19 subpopulaţii împrăştiate în cele mai reci zone ale globului ar putea fi şterse până în 2100, deoarece încălzirea globală continuă să erodeze banchizele, scrie Forbes.

În plus, dacă emisiile de gaze cu efect de seră continuă în acelaşi ritm, „reducerea natalităţii şi supravieţuirea vor pune în pericol aproape toate sub-populaţiile până în 2100“, spun cercetătorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici