- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SYDNEY, (02.10.2012, 16:25)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Marea Barieră de Corali a pierdut peste jumătate din recifele sale în ultimii 27 de ani
Marea Barieră de Corali din Australia a pierdut mai mult de jumătate din recifele sale în ultimii 27 de ani din cauza furtunilor tropicale, a prădătorilor - stelele de mare - şi a încălzirii globale, au anunţat marţi autorii unui studiu australian.
Urmărește
719 afișări
STUDIU: Marea Barieră de Corali a pierdut peste jumătate din recifele sale în ultimii 27 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Structura ei ar putea continua să se deterioreze în acelaşi ritm până în 2022, dacă nu vor fi luate măsuri pentru a o proteja, au declarat cercetătorii de la Australian Institute of Marine Science (AIMS) şi de la Universitatea Wollongong din statul australian New South Wales.
"Pierderea a jumătate din suprafaţa cu corali reprezintă un motiv serios de îngrijorare, întrucât ea este sinonimă cu pierderea habitatului pentru zeci de mii de specii marine", au explicat autorii acestui studiu, realizat pe baza a 2.258 de studii anterioare în ultimele trei decenii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cicloanele tropicale de mare intensitate - 34 în total din 1985 - sunt vinovate în proporţie de 48% pentru degradarea Marii Bariere de Corali, urmate de Acanthaster pourpre (42%), o stea de mare invazivă, denumită şi "coroana de spini", care devorează coralii.
Două momente grave, care au dus la albirea coralilor, în 1998 şi în 2002, generate de încălzirea oceanelor, au avut la rândul lor "un impact nefast important" asupra porţiunilor centrale şi septentrionale ale recifului.
Hugh Sweatman, unul dintre autorii studiului, afirmă totuşi că această structură unică de corali ar putea să se regenereze.
"Însă regenerarea ei va avea nevoie de 10-20 de ani. În prezent, intervalele de timp dintre distrugeri sunt în general prea scurte pentru a permite o reconstituire completă şi tocmai acesta este lucrul care antrenează pierderi pe termen lung", spune Hugh Sweatman.
Inclusă în Patrimoniul mondial UNESCO, Marea Barieră de Corali se întinde pe o suprafaţă de 345.000 de kilometri pătraţi de-a lungul coastei australiene şi reprezintă cea mai vastă structură coralieră din lume, cu peste 3.000 de sisteme recifale şi sute de insule tropicale.
Marea Barieră de Corali adăposteşte 400 de specii de corali, 1.500 de specii de peşti, 4.000 de specii de moluşte şi numeroase specii ameninţate cu dispariţia, precum dugongul şi broasca ţestoasă verde.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe