- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (04.02.2015, 18:00)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Mărimea degetului arătător ar putea defini gradul de fidelitate în cazul unei persoane
Raportul dintre lungimea degetului arătător şi cea a degetului inelar ar putea să indice gradul de fidelitate al unei persoane, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la universităţile Oxford şi Northumbria din Marea Britanie.
Urmărește
2636 afișări
STUDIU: Mărimea degetului arătător ar putea defini gradul de fidelitate în cazul unei persoane (Imagine: Hepta)
Înainte de a se angaja într-o căsătorie, oamenii ar trebui să examineze mâinile viitorului partener de viaţă, întrucât acel raport dintre degetul arătător şi cel inelar ar putea să indice înclinaţia unei persoane spre fidelitate sau, dimpotrivă, spre infidelitate, afirmă autorii studiului, publicat recent în revista britanică Biology Letters, informează francetvinfo.fr.
Potrivit altor studii, un nivel ridicat de testosteron la care este expus fetusul în timpul sarcinii determină mai târziu, în viaţa adultă a acelei persoane, un caracter mai puţin înclinat spre fidelitate. Or, nivelul de testosteron este de asemenea responsabil cu diferenţa de mărime dintre degetul arătător şi cel inelar. În timpul sarcinii, fetusul este supus acţiunilor mai multor niveluri de hormoni sexuali: cei estrogeni, hormonii feminini, favorizează lungirea degetului arătător, în timp ce testosteronul, hormonul masculin, contribuie la creşterea în lungime a degetului inelar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Cercetătorii de la universităţile Oxford şi Northumbria s-au folosit de acest indiciu pentru a studia un eşantion de 1.314 britanici - bărbaţi şi femei - şi au comparat rezultatele lor cu cele obţinute dintr-un studiu despre comportamentele sociale şi sexuale, realizat pe un eşantion de 595 de voluntari nord-americani şi britanici.
"În ambele populaţii studiate, am observat ceea ce pare să fie un grup de bărbaţi şi femei mai înclinaţi spre fidelitate şi un alt grup de bărbaţi şi femei mai înclinaţi spre vagabondaj sexual", a explicat Rafael Wlodarski, profesor de psihologie la Universitatea Oxford, unul dintre autorii studiului.
Potrivit studiului britanic, procentul de bărbaţi înclinaţi spre vagabondaj sexual ar fi în medie de 57% (restul de 43% dintre bărbaţi fiind înclinaţi spre fidelitate). În schimb, 47% dintre femei sunt înclinate spre vagabondaj sexual (iar restul de 53% sunt înclinate spre fidelitate).
Prezenţa celor două grupuri în rândul populaţiei umane ar explica motivul pentru că, în regnul animal, "fiinţa umană a figurat întotdeauna la jumătatea distanţei dintre speciile monogame şi speciile poligame", afirmă autorii studiului.
Totuşi, oamenii de ştiinţă spun că studiul care a analizat lungimea degetelor sugerează un procent mai mare de bărbaţi şi femei înclinaţi spre infidelitate în comparaţie cu rezultatele obţinute de studiile bazate pe sondaje şi chestionare.
"Comportamentul uman este influenţat de numeroşi factori, precum mediul şi experienţa de viaţă, iar ceea ce se întâmplă în timpul vieţii uterine ar putea avea un efect minor asupra unui lucru atât de complex precum relaţiile sexuale umane", a subliniat Robin Dunbar, profesor la Universitatea Oxford, unul dintre ceilalţi autori ai studiului.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe