- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (10.05.2021, 15:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Maşinile electrice vor fi mai ieftine faţă de cele pe combustibil fosil până în 2027
- Maşinile electrice vor fi mai ieftine faţă de cele pe combustibil fosil în întreaga Europă în şase ani şi ar putea reprezenta 100% din vânzările de maşini noi până în 2035, potrivit unui studiu publicat luni.
- Producătorii de automobile îşi mută în masă producţia câtre modelele electrice şi hibride pentru a aduce emisiile medii ale flotei sub limita de 95 de grame de dioxid de carbon pe kilometru impusă de Uniunea Europenă.
- În cazul în care nu vor îndeplini acest target marii producători se pot confrunta cu sancţiuni şi penalităţi.
Urmărește
2353 afișări
Studiu: Maşinile electrice vor fi mai ieftine faţă de cele pe combustibil fosil până în 2027
Un studiul realizat de Bloomberg New Energy Finance a constatat că maşinile electrice de dimensiuni medii şi vehiculele sport vor fi la fel de ieftine de fabricat ca vehiculele cu combustie începând cu 2026.
Maşinile mici vor avea un cost egal sau mai mic faţă de cele cu combustibil fosil din 2027, potrivit studiului, care a fost comandat de Transport and Environment, relatează France24.
Autoutilitarele electrice uşoare vor fi mai puţin costisitoare decât modelele diesel din 2025, iar autoutilitarele grele din 2026.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Vehiculele electrice vor fi o realitate pentru toţi cumpărătorii noi în termen de şase ani", a declarat Julia Poliscanova, director la Transport and Environment, într-un comunicat.
"Vor fi mai ieftine decât motoarele cu ardere pentru toată lumea, de la bărbatul cu o dubă din Berlin până la familia care locuieşte în mediul rural din România", a spus Poliscanova.
O scădere a costului bateriilor şi utilizarea liniilor de producţie dedicate vor face automobile eletrice mai ieftine de cumpărat.
O maşină electrică, care a costat aproape 40.000 de euro înainte de impozitare în 2020, este de aşteptat să se vândă la acelaşi preţ ca un model de ardere - aproximativ 20.000 de euro - în 2026, a arătat studiul.
Maşinile electrice vor reprezenta 50% din vânzările noi până în 2030 şi 85% până în 2035 dacă politicile rămân aceleaşi. Dar acestea ar putea atinge 100% până în 2035 „dacă UE va creşte limita de CO2 a vehiculelor şi va extinde politicile pentru stimularea pieţei, se mai precizează în studiu.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe