- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (08.07.2014, 18:29)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Mecanismul de răspândire a cancerului în organism, descoperit de cercetători
Mecanismul de răspândire a cancerului în organism a fost descoperit recent în cadrul unui studiu coordonat de cercetătorii de la Kings College London, care speră să obţină în curând o serie de noi tratamente de stopare a evoluţiei acestei boli.
Urmărește
2387 afișări
STUDIU: Mecanismul de răspândire a cancerului în organism, descoperit de cercetători (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii din Marea Britanie au analizat felul în care celulele canceroase sunt capabile să "migreze" de la un organ la altul. Studiul oamenilor de ştiinţă britanici ar putea transforma radical felul în care cancerul este tratat, întrucât a oferit o serie de indicii despre felul în care poate fi blocată "migraţia" celulelor din organism, informează dailymail.co.uk.
În acest fel, cancerul agresiv, care se răspândeşte cu rapiditate în corpul bolnavului, pornind de la o tumoare primară, ar putea fi, în viitor, oprit şi izolat imediat după ce este depistat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Cele mai multe dintre decesele cauzate de cancer nu sunt provocate de aceste tumori iniţiale, ci de tumorile secundare aflate în organe vitale, precum plămâni şi creier, şi care sunt create atunci când celulele canceroase invadează alte zone din corp.
Potrivit cercetătorilor de la Kings College London, care au colaborat cu cei de la Universitatea Cambridge şi cu cei de la Universitatea Akika din Japonia, celulele trebuie să îşi modifice starea de agregare pentru a putea să se deplaseze de-a lungul îngustelor pasaje din organism.
Astfel, legăturile dintre celule sunt slăbite, iar acestea se transformă din stare solidă într-o stare lichidă, care le permite să "invadeze" alte organe din corp.
Totodată, oamenii de ştiinţă au descoperit şi semnalul chimic care declanşează această schimbare a stării de agregare.
Prin blocarea acelui semnal, celulele pot fi solidificate, stopând astfel în mod eficient orice migraţie celulară viitoare.
Cercetătorii au înregistrat această reuşită deocamdată doar la nivelul celulelor embrionare noncanceroase, însă ei sunt încrezători că modelul se păstrează în mecanismul de răspândire a celulelor de la o tumoare primordială pentru a invada organismul.
Savanţii britanici au descoperit că o anumită moleculă, acidul lisofosfatidic (LPA), este vinovată de slăbirea legăturilor dintre celule, permiţând trecerea acestora din starea solidă într-o stare lichidă şi "curgerea" lor între ţesuturile şi organele din corp.
Prin blocarea moleculei LPA - ce poate fi realizată prin intermediul unei simple injecţii - se obţine oprirea migraţiei celulare.
Dacă acest studiu va fi folosit pentru a dezvolta un tratament anticancer eficient, atunci acesta ar putea salva peste 7 milioane de vieţi în fiecare an.
Studiul a fost coordonat de profesorul Roberto Mayor şi a fost publicat în Journal of Cell Biology.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27