- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (09.01.2014, 18:10)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Medicamentele antibiotice vor deveni ineficiente în viitorul apropiat
Medicamentele antibiotice ar putea deveni ineficiente în viitor, din cauza rezistenţei dezvoltate de organismul uman, ceea ce va duce la imposibilitatea tratării infecţiilor, avertizează oamenii de ştiinţă din Marea Britanie.
Urmărește
398 afișări
STUDIU: Medicamentele antibiotice vor deveni ineficiente în viitorul apropiat (Imagine: Shutterstock)
"Vârsta de aur" a antibioticelor se apropie de sfârşit, iar acest fenomen va afecta medicina în ansamblu şi va pune în dificultate tratarea infecţiilor, avertizează Jeremy Farrar, directorul fundaţiei caritabile de cercetare medicală Wellcome Trust.
"Acest lucru se întâmplă deja, a început să se manifeste în ultimul deceniu, chiar de mai mult timp şi va continua să se întâmple. Vom vedea cum oamenii vor petrece mai mult timp în spital, pacienţii se vor îmbolnăvi şi mai mult, vor avea complicaţii şi vor muri, iar acest lucru se va petrece aproape fără să ne dăm seama", a spus profesorul Farrar, citat de dailymail.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Jeremy Farrar a afirmat că rezistenţa la antibiotice a început să se instaleze în anii '70 şi '80, perioadă în care ar fi trebuit să se investească mai mult în cercetarea efectelor acestora, şi că antibioticele ar fi trebuit administrate cu mai mult discernământ, de exemplu în combinaţie cu alte medicamente.
Totodată, Sally Davies, directoarea sectorului public al sănătăţii din Marea Britanie, a afirmat în 2013 că rezistenţa la antibiotice este "o bombă cu ceas" şi una dintre cele mai mari ameninţări la adresa lumii moderne.
Aceasta a afirmat că oamenii recurg la medicamente puternice pentru a trata infecţii uşoare sau boli precum răceala, gripa şi virozele, dezvoltând astfel rezistenţă la medicamente.
Profesorul Farrar, care a lucrat 18 ani în Vietnam, unde s-a confruntat direct cu cazuri de rezistenţă la antibiotice împotriva tuberculozei, a declarat, de asemenea, că accesul la acest tip de medicamente trebuie reglementat, având în vedere că, în multe ţări, acestea sunt disponibile fără reţetă şi la preţuri scăzute.
"Niciun guvern nu trebuie să procedeze astfel din proprie iniţiativă, pentru că ne confruntăm cu o problemă globală. Am ajuns la momentul de cotitură în care vom începe să observăm acest lucru (rezistenţa la antibiotice, n.r.) asupra propriei persoane şi în familiile noastre", a adăugat Jeremy Farrar.
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Românii iau antibiotice pentru orice boală
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 05:30
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Călin Georgescu e pe primul loc şi a trecut de 2 milioane de voturi. Diferenţă minimă între Ciolacu şi Lasconi: sub 33.000. Mai sunt de numărat sub 350.000 de voturi. Lupta pentru turul 2 se va da pâna la ultimele voturi
-
astăzi, 05:02
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi