- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (17.04.2014, 17:28)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Misterul acuplării ovulelor cu spermatozoizii, descifrat de cercetători
Elementul-cheie al ovulului ce permite spermatozoidului să îl recunoască şi să se ancoreze de el - prima etapă a procesului de fecundare - a fost identificat după mai mult de un deceniu de cercetări ştiinţifice, potrivit unui studiu publicat în revista Nature, informează AFP.
Urmărește
879 afișări
STUDIU: Misterul acuplării ovulelor cu spermatozoizii, descifrat de cercetători (Imagine: Shutterstock)
Această descoperire ar putea duce la îmbunătăţiri ale tratamentelor contra infertilităţii şi la dezvoltarea unor noi metode contraceptive, afirmă autorii studiului.
Pentru a se produce fecundarea, ovulul şi spermatozoidul trebuie să se agaţe unul de celălalt.
Această recunoaştere reciprocă şi capacitatea lor de a se agăţa unul de celălalt - primul pas către contopirea lor şi formarea embrionului - depind de prezenţa unor proteine şi de interacţiunea acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
Cercetătorii japonezi au descoperit în 2005 proteina vizată în acest proces la nivelul spermatozoidului. Ea a fost denumită "Izumo" (aluzie la un sanctuar japonez care celebrează căsătoria), însă felul în care această structură se agaţă de ovul a rămas un mister până de curând. Graţie noului studiu, misterul ei a fost însă descifrat.
Cercetătorii de la Wellcome Trust Sanger din Marea Britanie au descoperit o proteină situată în membrana ovulului, pe care au denumit-o "Juno", după zeiţa fertilităţii.
Şoarecii masculi a căror spermă nu conţin proteina "Izumo" sunt infertili.
Femelele de şoareci care nu au proteina-receptoare "Juno" sunt şi ele sterile, întrucât ovulele lor sunt incapabile să fuzioneze cu sperma sănătoasă pentru a da naştere unui embrion, afirmă Gavin Wright, coordonatorul studiului.
Studiul a dezvăluit faptul că interacţiunea dintre "Juno" şi "Izumo" este esenţială pentru fecundarea normală în rândul mamiferelor.
Cercetătorii sugerează, totodată, că proteina "Juno", care dispare foarte repede după ancorarea spermatozoidului de ovul, joacă un rol important în procesul de blocare ce previne fuziunea ovulului cu un spermatozoid suplimentar.
"La fel ca alte descoperiri din biologie, aceasta ridică multe întrebări şi ne oferă piste noi", afirmă Paul Wassarman, cercetător la Mount Sinai Medical School din New York, într-un editorial publicat tot în revista Nature. El consideră că cercetătorii trebuie să determine rolul pe care îl are funcţionarea defectuoasă a proteinei "Juno" în infertilitatea feminină.
"Izumo" s-a dovedit un bun candidat pentru dezvoltarea unui vaccin contraceptiv. Însă, afirmă acelaşi cercetător, cunoaşterea detaliată a structurii complexe în trei dimensiuni pe care o creează "Juno" şi "Izumo" ar uşura obţinerea unor mici molecule ce ar putea să împiedice acuplarea lor, în scopuri contraceptive.
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe