- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (19.06.2014, 12:01)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Mutaţiile unei gene reduc cu 40% riscul de boli cardiovasculare
Patru mutaţii rare ale unei gene reduc cu 40% riscul maladiilor coronariene, au descoperit cercetătorii americani, care au analizat ADN-ul unui grup de aproximativ 4.000 de persoane.
Urmărește
214 afișări
STUDIU: Mutaţiile unei gene reduc cu 40% riscul de boli cardiovasculare (Imagine: Shutterstock)
Această descoperire va permite dezvoltarea unor tratamente noi împotriva afecţiunilor cardiovasculare, au apreciat oamenii de ştiinţă, ale căror studiu a fost publicat miercuri în revista americană New England Journal of Medicine.
Grăsimile din sânge, care iau mai multe forme - colesterolul "rău" (LDL), colesterolul "bun" (HDL) şi trigliceridele - sunt asociate cu riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.
În acest studiu, cercetătorii au pus accentul pe rolul trigliceridelor: un număr prea mare de trigliceride din sânge contribuie în mare măsură la bolile cardiovasculare. În schimb, un nivel prea ridicat al colesterolului "bun" (HDL) nu este atât de periculos pe cât se credea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
"Testele clinice recente efectuate asupra moleculelor care cresc nivelul colesterolului «bun», în combinaţie cu rezultatele noastre genetice, sunt pe cale să răstoarne certitudini medicale existente timp de decenii", a precizat Sekar Kathiresan, directorul serviciului de cardiologie preventivă la Massachusetts General Hospital şi principalul autor al studiului.
Multă vreme s-a crezut că un nivel prea redus al colesterolului "bun" (HDL) reprezintă un factor important în dezvoltarea bolilor cardiovasculare, însă "datele noastre genetice indică faptul că adevărata cauză nu ar fi un HDL prea scăzut, ci un nivel crescut al trigliceridelor", a adăugat Sekar Kathiresan.
În timp ce riscul presupus de nivelul prea ridicat al colesterolului "rău" a fost stabilit cu claritate în patologiile coronariene, rolul unui nivel insuficient al colesterolului "bun" şi influenţa trigliceridelor au rămas deocamdată incerte.
Totuşi, această cercetare genetică a arătat că persoanele purtătoare ale unei mutaţii genetice denumite APOC3 aveau un nivel al trigliceridelor cu 40% mai scăzut.
Astfel, nivelul normal în sânge al acestor lipide este de cel puţin 150 de miligrame pe decilitru (mg/dL). În cazul subiecţilor purtători ai mutaţiei genei APOC3, nivelul trigliceridelor era de aproximativ 85 mg/dL, reducând substanţial riscul cardiovascular, potrivit oamenilor de ştiinţă americani.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe