- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- NEW HAVEN, (26.01.2014, 15:10)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: O dietă bogată în grăsimi în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea creierului copilului
Un regim alimentar bogat în grăsimi în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea creierului copilului, iar riscul ca acesta să devină obez pe parcursul vieţii este mai mare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani.
Urmărește
238 afișări
STUDIU: O dietă bogată în grăsimi în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea creierului copilului (Imagine: Shutterstock)
O echipă de cercetători de la Şcoala de medicină Yale din Statele Unite ale Americii a arătat că regimul alimentar poate schimba structura creierului şoarecilor, informează bbc.co.uk.
Această descoperire, spun oamenii de ştiinţă, explică de ce copiii ai căror părinţi sunt obezi sunt mai predispuşi în a deveni supraponderali.
Există, de asemenea, dovezi că regimul alimentar din timpul sarcinii poate influenţa greutatea viitoare a copilului, prin modificările care au loc la nivelul ADN-ului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cea mai recentă cercetare în domeniu, publicată în jurnalul Cell, arată că structura creierului poate suferi modificări în perioada intrauterină.
Experimentele realizate pe şoareci au arătat că femelele care aveau o dieta alimentară bogată în grăsimi au avut pui al căror hipotalamus - o parte a creierului importantă pentru reglarea metabolismului - a suferit modificări.
Astfel, aceşti pui de şoareci au fost mai predispuşi în a deveni supraponderali şi a dezvolta diabet de tipul 2, comparativ cu cei ale căror mame aveau o dietă alimentară echilibrată.
"Noi, cu siguranţă, credem că acestea sunt procese biologice fundamentale care afectează, de asemenea, şi oamenii şi influenţează modul în care copiii pot deveni obezi. Cel puţin se pare că ar putea avea un impact major şi trebuie să cercetăm în continuare acest aspect, atât în studii pe animale, cât şi pe oameni", a declarat, pentru BBC, Tamas Horvath, unul dintre autorii acestei descoperiri.
El a mai precizat că o dietă alimentară sănătoasă în timpul sarcinii ar putea întrerupe ciclul părinţilor obezi care au copii obezi.
Cercetătorii au afirmat că rezultatele studiului sunt eficiente, însă până în acest moment nu au fost realizate cercetări asupra oamenilor care să arate aceleaşi schimbări la nivelul creierului.
Modul în care şoarecii şi oamenii procesează grăsimea este diferit, de aceea s-ar putea ca rezultatele acestui studiu să nu se aplice în cazul femeilor însărcinate.
"O mare parte din ceea ce ştim despre proces (procesul de asimilare a grăsimilor, n.r.) vine de la animale. Următorul lucru important este să stabilim dacă aceleaşi mecanisme se aplică şi în cazul oamenilor şi dacă putem să le modificăm", a spus Graham Burdge, de la University of Southampton, despre rezultatele studiului.
Acesta a sfătuit părinţii să "urmeze o dietă sănătoasă şi echilibrată şi să se asigure că şi dieta copilului este echilibrată".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe