- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (13.04.2014, 18:39)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: O inimă din celulele pacientului ar putea fi creată cu ajutorul imprimantelor 3D
O inimă umană, creată din celulele pacientului, pentru a-i fi transplantată, ar putea fi realizată cu ajutorul imprimantelor 3D, au declarat cercetătorii americani, care au început deja să testeze acestă tehnologie.
Urmărește
365 afișări
STUDIU: O inimă din celulele pacientului ar putea fi creată cu ajutorul imprimantelor 3D (Imagine: Shutterstock)
Până în prezent, echipa de cercetători a Universităţii din Louisville a printat valve cardiace şi vene, pornind de la celulele pacientului, a spus biologul celular Stuart Williams, coordonatorul proiectului, informează huffingtonpost.com.
De asemenea, cercetătorii au testat cu succes pe şoareci şi alte animale mici transplantarea de vase subţiri de sânge.
Stuart Williams consideră că echipa sa de cercetători va putea printa şi asambla o inimă completă într-o perioadă cuprinsă între trei şi cinci ani. Aceasta se va numi "inimă bioficială", fiind un organ în parte natural, în parte artificial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Cea mai mare provocare este însă aceea de a face celulele să funcţioneze exact ca într-o inimă normală.
Un organ construit din celulele pacientului ar putea rezolva problema incompatibilităţii, cu care se confruntă în prezent bolnavii care trec printr-un transplant de inimă primită de la un donator sau care au inimă artificială.
Dacă proiectul se va desfăşura conform planului, Stuart Williams a afirmat că inima ar putea fi testată pe oameni în mai puţin de un deceniu. Primii pacienţi care vor putea beneficia de noua tehnologie vor fi aceia al căror organism nu acceptă inimile artificiale, inclusiv copiii, care au o cutie toracică prea mică pentru a suporta un transplant de inimă artificială.
Celulele vor fi purificate într-un aparat, apoi procesul de printare va începe pe secţiuni, folosindu-se un model generat pe computer, pentru a construi inima, strat cu strat.
Imprimanta folosită de cercetătorii americani utilizează un amestec de gel şi celule vii, pentru a realiza treptat forma părţilor inimii. În cele din urmă, celulele vor creşte pentru a forma ţesutul cardiac.
Imprimanta 3D foloseşte o tehnologie asemănătoare cu imprimanta cu jet de cerneală, fiind dotată cu un ac ce pulverizează "materialul" conform unui model predeterminat.
Tehnologia printării 3D a mai fost utilizată până acum pentru realizarea unui peroneu, a valvelor cardiace şi chiar a unei urechi.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe