- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- MIAMI, (25.08.2015, 18:35)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: O metodă revoluţionară de "stopare" a cancerului, descoperită de cercetătorii americani
O metodă revoluţionară de a "stopa" cancerul, care reprogramează celulele tumorale pentru a le face să redevină sănătoase, a fost inventată de cercetătorii de la Mayo Clinic din statul american Florida, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
1792 afișări
STUDIU: O metodă revoluţionară de "stopare" a cancerului, descoperită de cercetătorii (americani (Imagine: Shutterstock)
Savanţii americani au reuşit în cadrul acestui studiu să transforme celule tumorale asociate cancerului mamar şi celui de vezică urinară, pentru ca acestea să redevină benigne. Ei consideră că şi alte tipuri de cancer ar putea fi vindecate cu ajutorul acestei metode revoluţionare, deoarece au descoperit un fel de "cod" sau "software biologic" care stopează cancerul.
Noua metodă se află încă în stadii incipiente de testare, însă creatorii ei spun că această descoperire oferă o nouă rază de speranţă bolnavilor de cancer din lumea întreagă, ale căror vieţi ar putea fi salvate în viitor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Spre deosebire de medicamentele anticancer convenţionale, care funcţionează prin distrugerea celulelor canceroase, studiul cercetătorilor americani a vizat "dezarmarea" acestor celule, pentru a le face să redevină inofensive.
Cercetarea a avut la bază o proteină denumită PLEKHA7, care ajută celulele sănătoase să se grupeze şi să se lipească între ele.
Studiul savanţilor de la Mayo Clinic Florida a arătat că această proteină lipseşte sau funcţionează deficitar în cazul mai multor tipuri de cancer.
Atunci când se întâmplă acest lucru, o serie de factori genetici cu rol-cheie în interiorul celulelor se amestecă între ei şi celulele respective devin canceroase.
Echipa americană, coordonată de cercetătorul Panos Anastasiadis, a reuşit să reseteze acele instrucţiuni genetice, stopând în acest fel dezvoltarea cancerului.
Testele de laborator, realizate pe celule umane, au demonstrat faptul că acele celule tumorale, provenind de la pacienţi cu cancer mamar şi de vezică, au redevenit "normale".
Coordonatorii studiului consideră că noua metodă va putea fi aplicată şi în cazul altor tipuri de cancer, cu excepţia celui cerebral şi al sângelui. Metoda ar trebui să fie eficientă însă în cazul cancerului pulmonar, unul dintre cele mai letale tipuri de cancer.
De asemenea, chiar dacă noua metodă - care nu a fost deocamdată testată în mod direct pe pacienţi umani - îi va ajuta pe bolnavi, aceştia vor avea nevoie în continuare de chimioterapie.
Studiul a fost publicat în revista Nature Cell Biology.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe