- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- ZURICH, (22.04.2014, 18:27)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: O pastilă obţinută din cochilia unor crustacee prelungeşte speranţa de viaţă cu circa 10%
Glucozamina, un supliment alimentar obţinut din cochiliile de crabi, homari şi creveţi, este considerat un fel de "elixir al tinereţii", întrucât prelungeşte speranţa de viaţă cu circa 10%, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii elveţieni.
Urmărește
780 afișări
STUDIU: O pastilă obţinută din cochilia unor crustacee prelungeşte speranţa de viaţă cu circa 10% (Imagine: Shutterstock)
Studiul, realizat pe şoareci, a fost coordonat de biochimistul Michael Ristow de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi a fost publicat în revista Nature Communications, relatează dailymail.co.uk.
Şoarecii din acest studiu au trăit în medie cu 10% mai mult.
Dacă acelaşi procent ar fi transpus asupra speranţei de viaţă de la oameni, aceasta ar creşte în medie cu opt ani.
Cercetătorii elveţieni au adăugat glucozamină în dieta zilnică obişnuită a şoarecilor bătrâni şi au comparat apoi speranţa de viaţă a acestora cu aceea a şoarecilor care nu au primit acest supliment.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Coordonatorul studiului consideră că glucozamina face organismul să creadă că primeşte o dietă săracă în carbohidraţi şi bogată în proteine. Această substanţă creează o serie de aminoacizi pe care organismul îi confundă cu proteine.
Ca urmare, organismul începe să "ardă" mai multe proteine, greutatea corporală rămâne la valori scăzute, iar organismul este astfel protejat în faţa unor afecţiuni grave, precum hipertensiune şi diabet.
Suplimentele pe bază de glucozamină, disponibile în magazine, reprezintă deja un remediu popular contra artritei şi înregistrează vânzări anuale estimate la 41,6 milioane de lire sterline în Marea Britanie.
Glucozamina ajută organismul să producă lichid sinovial, care lubrifiază încheieturile şi ajută cartilagiile să se regenereze. Dacă aceste cartilagii nu se regenerează, oasele din încheieturi se freacă mai mult unele de altele, provocând artrită - o boală ce creează inflamaţii şi dureri la nivelul încheieturilor.
Organismul produce pe cale naturală glucozamină, însă cantitatea sintetizată începe să scadă după vârsta de 45 de ani.
Glucozamina ar putea avea şi un efect antiinflamator similar cu acela generat de aspirină, dar fără efectele adverse pe termen lung ale acesteia, precum hemoragiile stomacale.
Totodată, glucozamina stimulează un proces din organismul uman denumit autofagie, potrivit unui studiu publicat în 2013 în revista Arthritis and Rheumatism.
Autofagia este un proces în cadrul căruia celulele îşi consumă propriile deşeuri toxice. Dacă acest proces încetează, celulele mor. Potrivit oamenilor de ştiinţă, intensitatea procesului de autofagie scade odată cu înaintarea în vârstă. Ridurile, deficienţele auditive şi cancerul ar reprezenta astfel un rezultat al încetinirii autofagiei şi al acumulării de deşeuri toxice în interiorul celulelor.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: STUDIU: Antibioticele administrate în timpul sarcinii pot afecta sistemul imunitar al bebeluşilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe