- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (03.04.2013, 14:44)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: O scădere a concentraţiei hormonului somnului, asociată cu un risc crescut de diabet
O secreţie mai scăzută de melatonină, un hormon care declanşează somnul, este asociată cu un risc crescut de diabet adult (de tipul 2), afirmă autorii unui studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA).
Urmărește
641 afișări
STUDIU: O scădere a concentraţiei hormonului somnului, asociată cu un risc crescut de diabet
"Este pentru prima dată când se constată o asociere între secreţia nocturnă de melatonină şi riscul de diabet de tipul 2", a subliniat medicul Ciaran McMullan, cercetător la Brigham and Women's Hospital din Boston, unul dintre autorii studiului.
El speră că studiul său va conduce la realizarea altor cercetări care vor examina efectele pe care le are secreţia de melatonină asupra organismului şi rolul acestui hormon asupra metabolismului glucozei şi a riscului de diabet.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Concentraţiile de melatonină, produsă de creier mai ales în timpul somnului, se află la cel mai mare nivel în timpul nopţii, fapt care permite reglarea ritmului circadian.
Pentru acest studiu, cercetătorii au identificat 370 de femei, de aceeaşi rasă şi de aceeaşi vârstă, care au dezvoltat un diabet de tipul 2, şi alte 370 de femei dintr-un grup-ţintă care nu prezentau niciun simptom al acestei boli. Medicii americani au constatat că voluntarele diabetice prezentau concentraţii de melatonină mai mici în timpul nopţii decât cele din grupul-ţintă.
Potrivit autorilor acestui studiu, concentraţiile scăzute de melatonină din timpul nopţii dublează riscul de apariţie a diabetului.
Această legătură a fost confirmată şi după luarea în calcul a celorlalţi factori care favorizează diabetul, precum obezitatea, antecedentele medicale din familie şi stilul de viaţă - regimul alimentar, practicarea exerciţiilor fizice, fumatul şi durata somnului.
Secreţia de melatonină a variat foarte mult la participantele la acest studiu, cele mai ridicate concentraţii fiind de aproape cinci ori mai mari decât cele mai scăzute. Sensibilitatea la insulină - un hormon care controlează concentraţia de glucoză din sânge - era mai mare în rândul femeilor cu cele mai ridicate concentraţii de melatonină.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:00
-
astăzi, 10:48
Loviturile israeliene ucid 17 palestinieni în Gaza. Ordin de evacuare pentru un spital din nord