- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (25.11.2014, 19:33)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: O tonă de deşeuri de ambalaje reciclate reduce emisiile cu efect de seră cu 0,6 tone
O tonă de deşeuri de ambalaje reciclate reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu aproape 0,6 tone, ce ar fi putut fi produse prin parcurgerea a peste 2.200 de kilometri cu un autoturism, arată Eco-Rom Ambalaje, care a lansat un serviciu de calcul pentru emisiile astfel reduse.
Urmărește
249 afișări
STUDIU: O tonă de deşeuri de ambalaje reciclate reduce emisiile cu efect de seră cu 0,6 tone (Imagine: Mediafax Foto)
Eco-Rom Ambalaje a lansat, în premieră în România, serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de seră reduse prin reciclarea deşeurilor de ambalaje, adresat companiilor producătoare şi importatoare de bunuri ambalate.
Serviciul constă în calculul emisiilor de gaze cu efect de seră salvate prin înlocuirea materiei prime virgine cu materie primă secundară rezultată prin reciclare. De exemplu, producerea unui obiect din aluminiu reciclat foloseşte cu 95 la sută mai puţină energie decât realizarea lui din materie primă virgină, astfel reducându-se substanţial emisiile de gaze cu efect de seră.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Datele furnizate de organizaţie arată că o tonă de deşeuri de ambalaje reciclate reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 592 kg, ce ar fi putut fi produse prin parcurgerea a peste 2.220 de kilometri cu un autoturism.
În 2013, cele 353.521 tone de deşeuri de ambalaje reciclate în sistemul Eco-Rom Ambalaje, prin aportul celor 2.849 de producători şi importatori din sistem, au contribuit la reducerea a 209.405 tone de gaze cu efect de seră, ce ar fi putut fi generate în urma parcurgerii a peste 775 de milioane km cu un autoturism. Mai exact, reciclarea deşeurilor de ambalaje a ajutat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care ar fi fost produse de o maşina ce realizează turul României în fiecare zi timp de 60 de ani sau a emisiilor generate, în medie, într-o zi de aproximativ toţi românii care se deplasează cu maşina.
Astfel, anul trecut, membrii organizaţiei, reprezentând peste 60 la sută din industria producătoare de bunuri ambalate din România, au contribuit cu aproximativ 6 la sută la reducerea gazelor cu efect de seră provenite din domeniul gestiunii deşeurilor.
Sectorul deşeurilor reprezintă unul dintre domeniile în care trebuie luate măsuri specifice de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Acest sector cumulează aproximativ 5 la sută din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră generate la nivel naţional.
În prezent, România este obligată să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 20 la sută până în 2020.
Eco-Rom Ambalaje este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România, ce are ca scop îndeplinirea obligaţiilor de reciclare a deşeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piaţă produse ambalate.
Serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de seră reduse prin reciclarea deşeurilor de ambalaje este un instrument comun, implementat de către cele mai importante organizaţii de transfer de responsabilitate din 25 de ţări din Uniunea Europeană.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:24
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul