- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (25.11.2014, 19:33)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: O tonă de deşeuri de ambalaje reciclate reduce emisiile cu efect de seră cu 0,6 tone
O tonă de deşeuri de ambalaje reciclate reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu aproape 0,6 tone, ce ar fi putut fi produse prin parcurgerea a peste 2.200 de kilometri cu un autoturism, arată Eco-Rom Ambalaje, care a lansat un serviciu de calcul pentru emisiile astfel reduse.
Urmărește
249 afișări
STUDIU: O tonă de deşeuri de ambalaje reciclate reduce emisiile cu efect de seră cu 0,6 tone (Imagine: Mediafax Foto)
Eco-Rom Ambalaje a lansat, în premieră în România, serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de seră reduse prin reciclarea deşeurilor de ambalaje, adresat companiilor producătoare şi importatoare de bunuri ambalate.
Serviciul constă în calculul emisiilor de gaze cu efect de seră salvate prin înlocuirea materiei prime virgine cu materie primă secundară rezultată prin reciclare. De exemplu, producerea unui obiect din aluminiu reciclat foloseşte cu 95 la sută mai puţină energie decât realizarea lui din materie primă virgină, astfel reducându-se substanţial emisiile de gaze cu efect de seră.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Datele furnizate de organizaţie arată că o tonă de deşeuri de ambalaje reciclate reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 592 kg, ce ar fi putut fi produse prin parcurgerea a peste 2.220 de kilometri cu un autoturism.
În 2013, cele 353.521 tone de deşeuri de ambalaje reciclate în sistemul Eco-Rom Ambalaje, prin aportul celor 2.849 de producători şi importatori din sistem, au contribuit la reducerea a 209.405 tone de gaze cu efect de seră, ce ar fi putut fi generate în urma parcurgerii a peste 775 de milioane km cu un autoturism. Mai exact, reciclarea deşeurilor de ambalaje a ajutat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care ar fi fost produse de o maşina ce realizează turul României în fiecare zi timp de 60 de ani sau a emisiilor generate, în medie, într-o zi de aproximativ toţi românii care se deplasează cu maşina.
Astfel, anul trecut, membrii organizaţiei, reprezentând peste 60 la sută din industria producătoare de bunuri ambalate din România, au contribuit cu aproximativ 6 la sută la reducerea gazelor cu efect de seră provenite din domeniul gestiunii deşeurilor.
Sectorul deşeurilor reprezintă unul dintre domeniile în care trebuie luate măsuri specifice de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Acest sector cumulează aproximativ 5 la sută din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră generate la nivel naţional.
În prezent, România este obligată să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 20 la sută până în 2020.
Eco-Rom Ambalaje este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România, ce are ca scop îndeplinirea obligaţiilor de reciclare a deşeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piaţă produse ambalate.
Serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de seră reduse prin reciclarea deşeurilor de ambalaje este un instrument comun, implementat de către cele mai importante organizaţii de transfer de responsabilitate din 25 de ţări din Uniunea Europeană.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe