- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (11.07.2024, 11:54)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Oamenii care sunt activi noaptea au funcţii cerebrale mai bune decât cele matinale
- Persoanele care sunt active în cursul nopţii, considerate „păsări de noapte”, ar putea fi mai inteligente decât cele matinale, potrivit unui nou studiu.
- Persoanele cele mai active şi mai atente seara au obţinut rezultate mai bune la testele cognitive decât persoanele matinale.
Urmărește
894 afișări
Studiu: Oamenii care sunt activi noaptea au funcţii cerebrale mai bune decât cele matinale
Cercetătorii conduşi de profesori universitari de la Imperial College din Londra au examinat datele a mii de persoane care au luat parte la studiul UK Biobank pentru a investiga tiparele de somn şi cogniţia, scrie Sky News.
Aceştia au analizat legătura dintre durata şi calitatea somnului şi cronotip - categorisit ca „matinal", „nocturn" sau „intermediar" pentru cei care nu se aliniază la niciunul dintre acestea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 din București. Oamenii au primit mesaje RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
-
Răstunare de situaţie în cazul atacului din Germania. Teroristul pare a fi anti-religie şi anti-imigraţie
-
Detalii din negocierile pentru guvern. Surse: Formarea noului Guvern ar trebuie să se desfăşoare în acest weekend / Romaşcanu, PSD: Mâine vor fi consultări la preşedinte
-
Nu este nici zahărul nici sare nici alcoolul. Cea mai mare ameninţare la adresa sănătăţii noastre a fost indeniticată de Serge Hercberg, profesor de nutriţie la Sorbona
Studiul a inclus datele a aproape 27 000 de persoane şi a fost publicat în revista BMJ Public Health. Ei au examinat modul în care durata şi calitatea somnului participanţilor, precum şi cronotipul (care determină momentul din zi în care ne simţim mai atenţi şi mai productivi) au afectat performanţele creierului.
Rezultatele obţinute de cercetători au arătat că persoanele care sunt active noaptea şi cele clasificate drept „intermediare" aveau „funcţii cognitive superioare", spre deosebire de cei care au declarat că merg la culcare devreme, care au înregistrat cele mai mici scoruri.
„Studiul nostru a constatat că adulţii care sunt în mod natural mai activi seara au avut tendinţa de a obţine rezultate mai bune la testele cognitive decât cei care sunt «matinali»", a declarat autorul principal al studiului, Dr. Raha West, de la Departamentul de Chirurgie şi Cancer din cadrul Imperial College London.
Totodată, studiul a constatat că durata somnului este importantă pentru funcţionarea creierului, cei care dorm între şapte şi nouă ore în fiecare noapte obţinând cele mai bune rezultate la testele cognitive, scrie The Guardian.
Co-liderul studiului, profesorul Daqing Ma, de asemenea, de la Imperial's Department of Surgery and Cancer, a adăugat: „Am constatat că durata somnului are un efect direct asupra funcţiei creierului şi credem că gestionarea proactivă a tiparelor de somn este foarte importantă pentru stimularea şi protejarea modului în care funcţionează creierul nostru”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Instabilitatea politică afectează economia României
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vă mai amintiți de Ligia Hoka de la Frumusețe pe muchie de cuțit? I se spunea că seamănă cu Sharon Stone, după transformare, iar acum…
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe