- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (17.07.2015, 15:31)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU - Obezitatea: Şanse "slabe" de a reveni la o greutate normală
Persoanele diagnosticate cu obezitate au şanse mici de a reveni la o greutate considerată normală, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea King's College din Londra, informează bbc.com.
Urmărește
498 afișări
STUDIU: Obezitate: Şanse "slabe" de a reveni la o greutate normală (Imagine: Shutterstock)
Şansele de a reveni la o greutate normală după ce aceste persoane au devenit obeze sunt de doar 1 la 210 pentru bărbaţi şi de 1 la 124 pentru femei, pe parcursul unui an, sugerează cercetătorii britanici.
În cazul obezităţii severe, şansele de a scăpa de kilogramele în exces sunt şi mai mici, potrivit aceluiaşi studiu.
Cercetătorii britanici spun că actualele strategii ce vizează ajutorarea pacienţilor obezi sunt sortite eşecului.
Cercetătorii de la King's College din Londra au cerut autorităţilor britanice să implementeze "politici de sănătate publică destinate unui public mai larg", care să îi împiedice pe cetăţenii acestei ţări, înainte de toate, să devină obezi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Alison Fildes, coordonatoarea studiului, spune că principalele opţiuni de tratament oferite persoanelor obeze din Marea Britanie - programe de controlare a greutăţii corporale prin intermediul medicului de familie - nu dau rezultatele scontate în majoritatea cazurilor.
"Tratamentele trebuie să se concentreze pe împiedicarea oamenilor să ia şi mai mult în greutate şi pe menţinerea mai îndelungată chiar şi a celor mai mici scăderi în greutate", a declarat ea.
"Strategiile actuale care se bazează pe reducerea caloriilor şi pe creşterea activităţilor fizice nu funcţionează în cazul celor mai mulţi dintre pacienţi care vor să slăbească şi să îşi menţină noua greutate. Cea mai mare oportunitate de luptă împotriva epidemiei de obezitate ar putea consta în politici de sănătate publică pentru a preveni înainte de toate apariţia obezităţii în rândul populaţiei", a completat cercetătoarea britanică.
Studiul s-a bazat pe monitorizarea greutăţii corporale a unui eşantion de 278.982 de persoane, între anii 2004 şi 2014. prin folosirea înregistrărilor medicale electronice.
Voluntarii care au beneficiat de o scădere în greutate în urma unor intervenţii chirurgicale au fost excluşi din acest studiu.
Pe parcursul cercetării, 1.283 de bărbaţi şi 2.245 de femei au reuşit să revină la o greutate corporală normală.
Pentru persoanele obeze - cu un indice de masă corporală (IMC) cuprins între 30 şi 35 - probabilitatea anuală de slăbire a fost de 1 la 210 pentru bărbaţi şi de 1 la 124 pentru femei.
Această probabilitate a scăzut drastic în cazul persoanelor cu obezitate morbidă (IMC cuprins între 40 şi 45) - 1 la 1.290 pentru bărbaţi şi 1 la 667 pentru femei.
Alison Fildes spune că cifrele aferente pierderii a 5% din greutatea corporală sunt mai încurajatoare - 1 din 12 bărbaţi şi 1 din 10 femei au reuşit acest lucru pe parcursul unui an, deşi cele mai multe dintre aceste persoane s-au îngrăşat din nou în următorii cinci ani.
De asemenea, peste o treime dintre voluntari au traversat cicluri de îngrăşare şi slăbire pe durata studiului.
Studiul cercetătorilor britanici a fost publicat în American Journal of Public Health.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe