- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (31.10.2014, 14:57)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Paracetamolul ajută la combaterea anxietăţii
Paracetamolul, folosit des pentru tratarea durerilor uşoare, este benefic şi în depăşirea stărilor anxioase, unele dintre regiunile din creier care au un rol în controlul durerii fizice fiind implicate şi în cel al disconfortului mintal, potrivit unui studiu american.
Urmărește
1091 afișări
STUDIU: Paracetamolul ajută la combaterea anxietăţii
Paracetamolul poate ajuta la obţinerea unui confort mintal mai rapid în situaţiile în care oamenii se confruntă cu decizii grele, stări de anxietate şi stres. Unele dintre regiunile creierului implicate în controlarea senzaţiilor de durere fizică sunt, de asemenea, responsabile şi de confortul mintal, informează dailymail.co.uk.
Folosirea de medicamente concepute pentru a controla durerea fizică ar putea fi utilă şi în reducerea problemelor de ordin emoţional şi mintal, potrivit unui studiu realizat de cercetători americani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
Oamenii de ştiinţă au administrat voluntarilor participanţi la studiu fie două pastile de paracetamol, fie un placebo. După o jumătate de oră, timp în care paracetamolul a avut timp să îşi facă simţite efectele, voluntarii au fost rugaţi să aleagă între două jocuri puzzle pe care doreau să le rezolve.
De obicei, când oamenii au de ales între două lucruri la fel de atractive, raţionalizează decizia, pretinzând că oricum nu le place opţiunea respinsă. În acest fel, spun cercetătorii, oamenii fac ca alegerea să fie mai puţin dureroasă.
Dar, când voluntarii au fost rugaţi să evalueze jocurile a doua oară, cei care au primit paracetamol au caracterizat jocul respins mai puţin dur decât cei care primiseră un placebo.
Cercetătorii de la Universitatea din Kentucky, autorii acestui studiu, spun că acest lucru sugerează că voluntarii care au primit paracetamol au considerat decizia iniţială mai puţin dureroasă.
Într-un al doilea experiment, voluntarii au primit câte o cană. Unora li s-a spus că o pot păstra, altora, că vasul aparţine universităţii. Apoi li s-a spus că pot vinde cana şi au fost întrebaţi câţi bani ar cere pentru ea.
Cercetătorii s-au aşteptat ca voluntarii care erau proprietari ai cănilor să ceară mai mulţi bani, având în vedere că oamenii suferă când trebuie să îşi vândă bunurile. Dar cei care luaseră paracetamol au cerut cei mai puţini bani.
Potrivit studiului publicat în Journal of Experimental Social Psychology, paracetamolul poate ajuta la eliminarea stresului provocat de luarea unor decizii dificile.
Citește pe alephnews.ro: Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe