- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (30.12.2013, 19:04)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Pasta de dinţi mentolată, lectura de seară şi ceaiul cu lămâie pot afecta calitatea somnului
O dietă necorespunzătoare, spălatul dinţilor cu o pastă cu aromă mentolată, dar şi lectura de seară şi ceaiul cu lămâie pot afecta calitatea somnului, potrivit unei cercetări bazate pe studiile realizate de mai mulţi cercetători.
Urmărește
957 afișări
STUDIU: Pasta de dinţi mentolată, lectura de seară şi ceaiul cu lămâie pot afecta calitatea somnului (Imagine: Shutterstock)
Astfel, o dietă necorespunzătoare poate afecta grav somnul, studiile dând ca exemplu un regim alimentar inconstant - cum ar fi cinele foarte târzii, informează huffingtonpost.com. Pe de altă parte, studiile au arătat că, în cazul persoanelor care servesc cina foarte târziu în mod regulat, acest obicei poate să nu afecteze foarte mult calitatea somnului, dar, dacă acest lucru se întâmplă foarte rar, atunci cel mai bine ar fi să se renunţe la aceste mese târzii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
De asemenea, studiile au arătat că o pastă de dinţi cu aromă puternic mentolată poate afecta calitatea somnului. Cercetătorii au spus că mirosul de mentă stimulează creierul, făcându-l să se simtă "treaz". Aşadar, este recomandat ca pasta de dinţi folosită seara să aibă, de exemplu, aromă de căpşuni.
Totodată, cercetările au arătat că alegerea unei cărţi foarte bune în locul emisiunilor de entertaiment nu reprezintă cheia succesului în ceea ce priveşte un somn bun. Incintantă, emoţionantă şi solicitantă din punct de vedere intelectual, înainte de culcare, o carte bună poate influenţa negativ calitatea somnului.
Fumatul înainte de a merge la culcare este total interzis. Multe persoane pot crede că o ţigară fumată înainte de culcare poate calma nervii, dar, din păcate, nicotina este şi un stimulent, astfel că ţigara poate afecta calitatea somnului.
Pe de altă parte, spălatul feţei cu apă rece ajută porii să se închidă, dar, totodată, stimulează corpul, eliberează energie pentru ca organismul să rămână cald şi pentru a sta treaz. Astfel, pentru ca somnul să fie mai bun, pamenii ar trebui să se spele pe faţă cu apă caldă, iar apa rece să fie păstrată pentru primele ore ale dimineţii.
De asemenea, nu este recomandat ca în camera de dormit să fie lăsate la încărcat în priză dispozitive electronice precum calculatorul şi telefonul. Potrivit studiilor, lumina emisă de acestea în timp ce se încarcă este suficient de puternică pentru a perturba somnul, mai ales lumina albastră, aceasta având cel mai mare impact asupra ciclului veghe-somn.
Cuibăritul într-un pat călduros pare să fie un start bun pentru o noapte odihnitoare, dar o creştere a temperaturii corpului poate perturba somnul. Dacă oamenii dorm alături de alte persoane, un animal de companie sau dacă folosesc un aşternut din pluş, atunci este recomandat ca temperatura din cameră să fie mai scăzută.
Totodată, ceaiul cu lămâie poate părea o bună alternativă pentru un cappuccino după cina de seară, dar poate afecta somnul. Aromele de lămâie şi alte citrice pot amplifica stimularea mintală şi să crească, totodată, energia. Pe de altă parte, este recomandat ca aşternuturile să nu fie spălate cu detergent care să miroasă a lămâie.
Cei mai mulţi dintre oameni consideră că este mai uşor să-şi amintească să îşi ia medicamentele înainte de somn, dar unele suplimente alimentare, precum cele cu B6 şi B12, şi alte tratamente, precum cele cu steroizi, pot afecta somnul în timpul nopţii.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe