- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (24.08.2021, 08:08)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Persoanele ale căror mame erau supraponderale în sarcină prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer de colon
- Copiii femeilor care erau supraponderale sau obeze în timpul sarcinii prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer de colon la maturitate, sugerează cercetările.
- De asemenea, studiile sugerează că femeile care sunt supraponderale atunci când încearcă să rămână însărcinate sunt mai susceptibile de a avea un copil cu defecte congenitale grave.
- Aceste descoperiri explică mai bine de ce incidenţa cancerului de colon creşte în rândul tinerilor din Europa şi din alte regiuni dezvoltate.
Urmărește
855 afișări
STUDIU Persoanele ale căror mame erau supraponderale în sarcină prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer de colon
Cercetătorii spun că urmaşii adulţi ai femeilor care erau supraponderale sau obeze în timpul sarcinii prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer de colon, în comparaţie cu cei ale căror mame erau subponderale sau cu o greutate normală.
„Având în vedere tendinţele populaţiei în ceea ce priveşte obezitatea maternă, care a crescut de aproape şase ori din 1960, este posibil să vedem tot mai multe cazuri [de cancer de colon] în deceniile următoare”, scrie echipa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cercetătorii din SUA au declarat în revista Gut cum au analizat datele colectate de la femeile care au primit îngrijiri prenatale între 1959 şi 1966 în Oakland, California, cu informaţii obţinute din dosarele lor medicale în cele şase luni înainte de a rămâne însărcinate. Echipa a urmărit apoi starea de sănătate a peste 18.000 de descendenţi până în 2019, examinând cazurile de cancer de colon odată ce au devenit adulţi, potrivit The Guardian.
Rezultatele arată că 68 dintre copii au dezvoltat cancer de colon odată ce au devenit adulţi, jumătate din diagnostice fiind puse înainte ca aceştia să atingă vârsta de 50 de ani. Aproximativ 20% dintre cei care au dezvoltat cancer de colon au avut antecedente în familie.
Obezitatea creşte riscul de cancer de colon, cauzând aproximativ 11% din cazuri, potrivit Cancer Research UK. Echipa de cercetare din SUA susţine că studiul sugerează că influenţele în uter pot juca un rol important atunci când vine vorba de riscul de a dezvolta cancer de colon. Nutrienţii primiţi în uter pot duce la modificări de durată în reglarea apetitului, metabolismului şi structurii şi funcţiei grăsimii corporale în cazul copilului.
„Dacă descoperirile vor fi confirmate, acestea ar ajuta în rezolvarea unei probleme majore, în susţinerea potenţialilor părinţi pentru a avea o greutate sănătoasă înainte de a concepe un copil”, a spus Keith Godfrey, profesor de epidemiologie şi dezvoltare umană la Universitatea din Southampton, care nu a fost implicat în studiu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe