- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (12.06.2014, 19:44)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Persoanele care nu fac suficientă mişcare au un risc mai mare de a avea probleme cu memoria
Persoanele care nu fac mişcare şi au probleme de sănătate, cum ar fi afecţiuni cardiovasculare şi pulmonare, se confruntă cu un risc mai mare de a suferi piederi de memorie, au descoperit cercetătorii americani.
Urmărește
340 afișări
STUDIU: Persoanele care nu fac suficientă mişcare au un risc mai mare de a avea probleme cu memoria (Imagine: Hepta)
Cercetătorii din Statele Unite au descoperit că riscul de a dezvolta probleme de învăţare şi memorie este "semnificativ mai mare" în cazul persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare decât în cazul persoanelor cu o sănătate a inimii "medie sau ideală", conform dailymail.co.uk.
În acest sens, exerciţiile fizice joacă un rol esenţial pentru sănătatea creierului, o serie de factori de risc pentru bolile de inimă fiind, de asemenea, asociaţi cu declinul cognitiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Studiul, publicat în Journal of the American Heart Association, a descoperit că persoanele cu cele mai grave afecţiuni cardiace prezentau un risc mai mare de probleme la testele de învăţare, memorie şi fluenţă verbală decât persoanele cu o sănătate cardiacă mai bună.
La studiu au participat 17.761 de persoane, cu vârsta minimă de 45 de ani, care, la începerea experimentului, prezentau funcţii cognitive normale şi nu aveau un istoric de accident cerebral. Funcţia lor mintală a fost evaluată timp de patru ani.
Sănătatea inimii a fost evaluată pornind de la o serie de factori, inclusiv fumatul, dieta alimentară, activitatea fizică, indicele de masă corporală, tensiunea arterială, nivelul colesterolului total şi cel al glucozei.
Fiecare dintre factori a fost evaluat ca fiind slab, mediu sau ideal.
După ce au luat în calcul diferenţele de vârstă, sex, rasă şi educaţie, cercetătorii au identificat o deteriorare cognitivă la 4,6% dintre voluntarii care aveau cele mai slabe punctaje ale sănătăţii inimii.
În schimb, acest declin cognitiv a fost înregistrat într-o proporţie de 2,7% la persoanele cu profiluri de sănătate medii şi de 2,6% în cazul celor care aveau cea mai bună sănătate a inimii.
"Chiar şi atunci când sănătatea cardiovasculară ideală nu este atinsă, nivelurile intermediare sunt preferabile nivelurilor reduse, în ceea ce priveşte o funcţie cognitivă mai bună", a spus coordonatorul studiului, epidemiologul Evan Thacker, de la Brigham Young University.
Evan Thacker a spus că diferenţele au fost observate indiferent de rasă, sex, afecţiuni cardiovasculare preexistente sau regiuni geografice, deşi scoruri mai mari ale sănătăţii cardiovasculare au fost mai ridicate în rândul bărbaţilor, al persoanelor cu un nivel crescut de educaţie, cu venituri mai mari şi al celor care nu prezentau afecţiuni de acest tip.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe