- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (26.03.2013, 16:03)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Persoanele care postează mesaje agresive pe internet tind să devină şi mai frustrate
Persoanele care postează mesaje agresive pe site-urile de pe internet au tendinţa de a deveni, cu timpul, tot mai nemulţumite şi mai frustate, potrivit unui studiu publicat recent în Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking.
Urmărește
1240 afișări
STUDIU: Persoanele care postează mesaje agresive pe internet tind să devină şi mai frustrate (Imagine: Hepta)
Utilizatorii care postează cu regularitate pe internet mesaje negative sau comentarii negative se simt ceva mai relaxaţi după postare, însă, în ansamblu, ei tind să devină, cu timpul, tot mai furioşi şi mai frustraţi, informează dailymail.co.uk.
Autorii unui alt studiu spun că citirea de mesaje negative scrise de alte persoane, urmată de postarea propriilor mesaje agresive, este asociată cu schimbările de dispoziţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Disputele online seamănă cu aruncarea de gaz pe un foc. Internetul scoate la iveală problemele asociate cu impulsivitatea mai mult ca oricare alt mediu", afirmă autorul studiului, Ryan Martin, profesor de dezvoltare personală şi psihologie la Universitatea Wisconsin-Green Bay.
"E uşor să răspunzi chiar atunci, când eşti nervos", a adăugat el.
Deşi studiul s-a concentrat doar asupra site-urilor specializate în polemici online, autorii săi consideră că el are implicaţii importante şi pentru reţelele de socializare Facebook şi Twitter şi chiar pentru site-urile şi blogurile specializate în postarea de ştiri de interes general.
În opinia autorilor, statutul de utilizator anonim, care îşi ascunde identitatea reală în spatele unui pseudonim, alături de factorul denumit "distanţă socială", reduc capacitatea individului de a se controla sau de a rămâne prudent în legătură cu felul în care interacţionează cu ceilalţi.
Site-urile care funcţionează ca "un sac de box virtual" stimulează comportamentele dăunătoare, spune Ryan Martin. "Multe dintre aceste site-uri încurajează postarea de mesaje agresive ca metodă de depăşire a furiei. Ei cred că această «descărcare» este o abordare sănătoasă, dar nu este deloc aşa", a adăugat el.
Deşi nu e nimic greşit în faptul de a te înfuria, Ryan Martin crede că abordarea cea mai sănătoasă ar consta în concentrarea utilizatorului asupra rezolvării acelor probleme care îi nemulţumesc.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe