- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (03.12.2024, 11:36)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu. Persoanele de peste 60 de ani care locuiesc separat de parteneri trăiesc mai bine
- Fenomenul este cunoscut sub numele de „a locui separat, împreună”.
- Persoanele cu vârste de peste 60 de ani care locuiesc la adrese separate, precum tinerii la început de drum, se bucură de o mai mare bunăstare mentală, a constatat cel mai mare studiu de acest gen, potrivit The Guardian.
Urmărește
37484 afișări
Studiu. Persoanele de peste 60 de ani care locuiesc separat de parteneri trăiesc mai bine
Cuplurile care se întâlnesc mai târziu în viaţă şi decid să nu se mute împreună se pot bucura de beneficii de sănătate mintală comparabile cu cele ale căsătoriei sau coabitării - dar fără „fricţiunile” şi „interacţiunile zilnice intense” care însoţesc aceste relaţii, a arătat studiul.
Ei evită, de asemenea, „obligaţiile legale şi constrângerile instituţionale” care fac mai dificilă ieşirea dintr-o căsnicie nefericită, potrivit studiului realizat de Prof. Yang Hu de la Universitatea Lancaster şi Dr. Rory Coulter de la University College London.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
Contestând percepţia conform căreia persoanele în vârstă preferă aranjamentele mai „convenţionale” care implică căsătoria şi coabitarea, studiul a constatat că, atunci când persoanele de peste 60 de ani formează o nouă relaţie, opţiunea cea mai populară este cea de „a trăi separat, împreună”. În cazul acestei categorii de persoane, varianta este chiar de 10 ori mai probabilă decât căsătoria.
Noua cercetare s-a bazat pe date din Studiul longitudinal al locuinţelor din Marea Britanie şi a urmărit persoanele de peste 60 de ani, relaţiile lor şi sănătatea lor mintală între 2011 şi 2023 - prima dată când acest subiect a fost analizat la nivel naţional.
În timp ce studiul a constatat că mariajul şi protecţia acestuia oferă beneficii mai mari pentru bunăstarea emoţională a persoanelor de peste 60 de ani, s-a constatat că riscul pentru sănătatea mintală a acestora este mai mic în cazul destrămării cuplurilor care „locuiesc separat, împreună” decât în cazul încheierii unei căsătorii sau a unei coabitări.
„(n.r. A trăi separat, împreună) este un fel de echilibru fin între uniunea intimă şi autonomia individuală. Le permite persoanelor să îşi păstreze angajamentele faţă de relaţiile de familie existente, lăsându-le în acelaşi timp spaţiu pentru a avea un partener intim într-o etapă târzie a vieţii”, a declarat autorul studiului, Yang Hu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Hamas a aprobat lista de 34 de ostatici propusă de Israel pentru un posibil schimb. Progresul în negocieri este legat de obținerea unui acord
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Europei Centrale și de Est îi lipsește infrastructura de încărcare pentru EV-uri. Bogdan Alecu: „Soluția pentru cei cu mașini electrice este să stea acasă și să aibă panouri fotovoltaice”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe