- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (23.06.2014, 19:00)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Pesticidele, factor de risc pentru dezvoltarea autismului
Femeile însărcinate care locuiesc în apropierea fermelor unde sunt utilizate pesticide prezintă un risc cu 66% mai mare de a naşte un copil autist, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Davis din California, SUA,.
Urmărește
374 afișări
STUDIU: Pesticidele, factor de risc pentru dezvoltarea autismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În studiul cercetătorilor americani, publicat luni în revista Environmental Health Perspectives, este examinată legătura dintre faptul de a locui în apropierea unei zone în care se utilizează pesticide şi cazurile de copii autişti, dar nu este stabilită o relaţie cauză-efect între aceste două fenomene.
Autismul este o boală ce afectează dezvoltarea copiilor, a cărei incidenţă a crescut considerabil în ultimele decenii, în Statele Unite afectând un copil din 68 în 2010, faţă de un copil din 150 în 2000.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Cercetătorii au comparat datele referitoare la utilizarea pesticidelor în California cu adresele a 1.000 de persoane care au participat la un studiu despre familiile cu copii autişti.
"Am urmărit unde trăiau participantele noastre la studiu în timpul sarcinii şi în momentul naşterii", a explicat Irva Hertz-Picciotto, unul dintre autorii studiului şi vicepreşedinte al Departamentului de ştiinţe şi sănătate publică la Universitatea Davis din California.
Legile din California impun precizarea tipurilor de pesticide utilizate, precum şi locul, momentul şi cantităţile acestora.
"Am constatat că mai multe tipuri de pesticide au fost utilizate mai frecvent în apropierea locuinţelor în care copiii au dezvoltat autism sau au avut întârzieri" în dezvoltare.
Aproximativ o treime dintre participanţii la studiu trăiau într-un perimetru cuprins între 1,25 şi 1,75 kilometri de locul în care au fost utilizate pesticidele.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că riscul de autism era cu atât mai crescut cu cât contactul cu pesticidele avea loc în al doilea şi al treilea trimestru de sarcină, aceştia precizând că aceste substanţe chimice afectează mai ales creierul fătului.
"Acest studiu validează rezultatele unei cercetări anterioare, care a constatat o legătură între naşterea copiilor autişti şi expunerea la produse chimice agricole în timpul sarcinii", a precizat Janie Shelton, principala autoare a studiului.
"Chiar dacă trebuie să stabilim încă dacă anumite subgrupuri sunt mai sensibile la expunerea la pesticide decât altele, mesajul este foarte clar: femeile însărcinate trebuie să evite orice contact cu produsele chimice din agricultură", a avertizat Janie Shelton.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe